logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 3688/2008 - Σύσταση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/08/2008

Κωδικοποιημένο
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας» (ΠΟ.Κ.Ε.Α.), με έδρα την Αθήνα. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Διοικητικού του Συμβουλίου, μπορεί να ιδρύονται παραρτήματα και σε άλλες πόλεις. Με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου καθορίζεται η σφραγίδα και το έμβλημα του ΠΟ.Κ.Ε.Α..

2. Το ΠΟ.Κ.Ε.Α. έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

3. Η επωνυμία «Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας» (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) και το έμβλημά του ανήκουν αποκλειστικά στο παραπάνω νομικό πρόσωπο, απαγορευομένης της χρησιμοποιήσεως αυτών ως εταιρικής επωνυμίας ή σήματος ή διακριτικού τίτλου οποιασδήποτε επιχειρήσεως ή οποιουδήποτε τρίτου.

4. Η εγκατάσταση του ΠΟ.Κ.Ε.Α. θα γίνει στην περιοχή «Γουδή» του Δήμου Αθηναίων στο δημόσιο ακίνητο με ΑΒΚ 193 Αθηνών, διοικητικής και διαχειριστικής αρμοδιότητας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Λεωφόρος Μεσογείων 96 και συγκεκριμένα στο υφιστάμενο κτίριο των πρώην Σχολών Χωροφυλακής, το περίγραμμα του οποίου ορίζεται στο άρθρο 2 παράγραφος 2 του π.δ. της 24.9.2001 (ΦΕΚ 871 Δ΄). Στο κτίριο αυτό καθορίζονται χρήσεις για Πολιτιστικά Κέντρα και εν γένει Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις και Χώρους Συνάθροισης Κοινού. Επιτρέπεται η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου αυτού, καθώς και η εκτέλεση των αναγκαίων έργων υποδομής προς εξυπηρέτηση των σκοπών του ΠΟ.Κ.Ε.Α. και ιδίως για τη δημιουργία χώρων Μουσείου, Βιβλιοθήκης, Εκδηλώσεων και Λέσχης. Στον αύλειο χώρο που περικλείεται από τις πτέρυγες του κτιρίου επιτρέπεται η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και τοποθέτηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες προσβάσεις προς τους υπόγειους χώρους και οι απαραίτητες διαμορφώσεις για την ασφάλεια του κτιρίου.

5. Το άρθρο 2 του προεδρικού διατάγματος της 24.9.2001 (ΦΕΚ 871 Δ΄) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

« Άρθρο 2

Οι όροι και περιορισμοί δόμησης των χώρων για την ανέγερση κτιρίων Διοίκησης ορίζονται ως εξής:

1. Μέγιστη συνολική δομήσιμη επιφάνεια ορόφων:

α. του κτιρίου του χώρου με στοιχεία 1, 2, 3, 4, 1: 28.000 τ.μ. και

β. του κτιρίου του χώρου με στοιχεία 5, 6, 7, 8, 5: 15.000 τ.μ..

2. Καθορίζεται περίγραμμα των υφιστάμενων κτιρίων Ιερού Ναού και Σχολών Χωροφυλακής όπως φαίνεται με κόκκινη γραμμή στο διάγραμμα του άρθρου 1.

3. Καθορίζεται κόκκινο περίγραμμα εντός του οποίου ανεγείρεται το κτίριο του χώρου με στοιχεία 5, 6, 7, 8, 5 όπως φαίνεται στο ίδιο ως άνω διάγραμμα. Καταργείται το κόκκινο περίγραμμα εντός του οποίου ανεγείρεται το κτίριο του χώρου με στοιχεία 1, 2, 3, 4, 1 που φαίνεται στο ως άνω διάγραμμα και καθορίζεται ως μέγιστη καλυπτόμενη επιφάνεια τα 4.500 τ.μ..

4. Ορίζονται ως μέγιστο ύψος του κτιρίου του χώρου 1, 2, 3, 4, 1 τα 27,00 μ..»

6. Εντάσσονται στον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου Ο, Π, Ρ, Σ, 1, 4, 3, 6, 5, 8, 7, Η, Ω, Β΄, Γ΄, Ε΄, Υ, Ο που αναφέρεται στο άρθρο 1 του ως άνω προεδρικού διατάγματος, το κτίριο (κατασκευής προ του 1955) στο οποίο λειτουργεί σήμερα ο Παιδικός Σταθμός της Ελληνικής Αστυνομίας, το εκκλησάκι της Παναγίας ΧΕΛΙΔΟΝΟΥΣ ή ΧΕΛΩΝΟΥΣ (έτος κατασκευής 1607) που βρίσκεται πλησίον του ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και, επιπρόσθετα, δρόμοι χαμηλής κυκλοφορίας και ελικοδρόμιο που θα απαιτηθούν για τη λειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων.

7. Για την επισκευή, τον εκσυγχρονισμό, τα έργα υποδομής, αλλά και για τη λειτουργία, τη θέρμανση, τον καθαρισμό, τη φύλαξη και την ασφάλιση των κτιριακών εγκαταστάσεων ή για μέρος των ανωτέρω, μπορεί να συνάπτεται από το Δημόσιο Σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα σύμφωνα με το ν. 3389/2005 (ΦΕΚ 232 Α΄).

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ