logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3688/2008 - Πόροι – Οικονομικός έλεγχος – Διαχείριση – Διάλυση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/08/2008

Κωδικοποιημένο
Πολιτειολογία
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Οι πόροι του ΠΟ.Κ.Ε.Α. προέρχονται από:

α. Τακτική ετήσια επιχορήγηση που εγγράφεται στον προϋπολογισμό της Ελληνικής Αστυνομίας προς αντιμετώπιση των πάγιων λειτουργικών εξόδων του.

β. Επιχορηγήσεις από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων όλων των εμπλεκομένων σε θέματα ασφάλειας Υπουργείων για την εκτέλεση ερευνητικού έργου.

γ. Προσφορές και χρηματοδοτήσεις από δημόσιες επιχειρήσεις, άλλους φορείς, ιδιωτικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες, Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.

δ. Έσοδα από την παροχή υπηρεσιών και την παραχώρηση χρήσης εκθεμάτων του.

ε. Δωρεές, κληρονομίες, κληροδοσίες, εισπράξεις από τόκους καταθέσεων, προσόδους από την εκμετάλλευση της περιουσίας του και λοιπά πάσης φύσεως έσοδα από νόμιμες πηγές.

2. Οι πόροι του ΠΟ.Κ.Ε.Α., από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχονται, κατατίθενται σε λογαριασμό πιστωτικού ιδρύματος, ο οποίος κινείται με ευθύνη του Διευθυντή του. Η ανάληψη από το λογαριασμό αυτόν γίνεται με ειδική εντολή του Διευθυντή ή του νομίμως εξουσιοδοτημένου από αυτόν προσώπου.

3. Μέσα στους δύο πρώτους μήνες κάθε οικονομικού έτους γίνεται ο ετήσιος τακτικός έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του προηγούμενου έτους από ορκωτούς λογιστές – ελεγκτές, που ορίζονται με απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού. Ο Υπουργός Εσωτερικών μπορεί να διατάσσει οποτεδήποτε έκτακτο έλεγχο οικονομικής διαχείρισης. Οι δαπάνες του ελέγχου βαρύνουν το ΠΟ.Κ.Ε.Α..

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών καθορίζεται μέρος του αδιάθετου υπολοίπου του κατ’ έτος ισολογισμού του Κέντρου, το οποίο μεταφέρεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Με την ίδια απόφαση προβλέπεται η διαδικασία και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.

5. Τα θέματα που αφορούν τις συμβάσεις προμηθειών, παροχής έργου και υπηρεσιών του ΠΟ.Κ.Ε.Α. ρυθμίζονται με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών.

6. Το ΠΟ.Κ.Ε.Α. απολαμβάνει όλων των διοικητικών, οικονομικών και δικαστικών ατελειών, καθώς και όλων των δικονομικών προνομίων του Δημοσίου. Επίσης απαλλάσσεται από την καταβολή δασμών, άμεσων ή έμμεσων φόρων, εισφορών υπέρ τρίτων και τελών οποιασδήποτε φύσης για τον εισαγόμενο από αυτό εξοπλισμό που προορίζεται για την εκπλήρωση των σκοπών του, με την επιφύλαξη των διατάξεων του ισχύοντος κάθε φορά κοινοτικού δικαίου.

7. Σε περίπτωση διάλυσης του ΠΟ.Κ.Ε.Α. τα περιουσιακά στοιχεία του περιέρχονται στο Δημόσιο. Η εκκαθάριση διενεργείται από ειδική επιτροπή που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send