logo-print

Άρθρο 14 - Νόμος 3602/2007

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/07/2014

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

Άρθρο 14 Μηχανισμός συνεργασίας

1. Τον συντονισμό και τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων συνεργασίας που αναπτύσσονται βάσει της παρούσας συμφωνίας αναλαμβάνουν, εξ ονόματος της Κορέας, η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας και, εξ ονόματος της Κοινότητας και των κρατών μελών της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

2. Σύμφωνα με τον στόχο του άρθρου 1, οι δύο αυτές οντότητες προβαίνουν στη σύσταση διευθύνουσας επιτροπής GNSS (στο εξής «επιτροπή») για τη διαχείριση της παρούσας συμφωνίας.

Η εν λόγω επιτροπή απαρτίζεται από επίσημους αντιπροσώπους κάθε Μέρους και καταρτίζει τον εσωτερικό της κανονισμό με αμοιβαία συναίνεση.

Η διευθύνουσα επιτροπή έχει, μεταξύ άλλων, τα εξής καθήκοντα:

α) να προάγει και να εποπτεύει τις διάφορες δραστηριότητες συνεργασίας που συνδέονται με την παρούσα συμφωνία, και να διατύπωνα σχετικές συστάσεις προς τα Μέρη'

β) να συμβουλεύει τα Μέρη σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης και βελτίωσης της συνεργασίας σύμφωνα με τις αρχές που καθορίζονται στην παρούσα συμφωνία'

γ) να επανεξετάζει την αποτελεσματική λειτουργία και εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας' και

δ) να εξετάζει τις δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας στα πεδία που προβλέπονται στο άρθρο 4, παράγραφος 2.

3. Η επιτροπή συνεδριάζει, κατά κανόνα, σε ετήσια βάση. Οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται εκ περιτροπής στην Κοινότητα και στην Κορέα. Έκτακτες συνεδριάσεις δύναται να συγκαλούνται κατόπιν αιτήματος εκατέρου των Μερών.

Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται από την επιτροπή ή εξ ονόματος αυτής επιβαρύνουν το μέρος εκείνο το οποίο έχει συστήσει ή ορίσει το μέλος ή τα μέλη της επιτροπής. Οι δαπάνες που συνδέονται άμεσα με τις συνεδριάσεις της επιτροπής, πλην των οδοιπορικών και των εξόδων διαμονής, επιβαρύνουν το Μέρος υποδοχής. Η επιτροπή δύναται να συγκροτεί κοινές τεχνικές ομάδες εργασίας επί ειδικών θεμάτων, όπως η βιομηχανική συνεργασία ή η τυποποίηση, εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τα Μέρη.

4. Τα Μέρη χαιρετίζουν τη δυνητική συμμετοχή της Κορέας στην Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή του GNSS, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και τους όρους και διαδικασίες που διέπουν μια τέτοια συμμετοχή.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση