logo-print

Άρθρο 27 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Άδειες απουσίας μελών ΔΣ Ενώσεων Στρατιωτικών - Ειδική άδεια αιρετών υπαξιωματικών τοπικής αυτοδιοίκησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Διαμεσολάβηση

1. Στα στελέχη των ΕΔ, καθώς και στους Επαγγελματίες Οπλίτες που έχουν την ιδιότητα Προέδρου ή Γενικού Γραμματέα πρωτοβάθμιου σωματείου της παρ. 4 του άρθρου 30Γ του Ν. 1264/1982 (Α΄79) παρέχονται, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, ειδικές άδειες απουσίας έως τρεις (3) ημέρες το μήνα, κατ’ ανώτατο όριο, ενώ σε όσους έχουν την ιδιότητα Πρόεδρου ή Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ως άνω ίδιας παραγράφου και ως άρθρου παρέχονται έως πέντε (5) ημέρες το μήνα, κατ’ ανώτατο όριο. Σε όσους έχουν τη ιδιότητα αντιπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας παρέχεται ειδική άδεια απουσίας καθ’ όλη τη διάρκεια των συνεδρίων στα οποία μετέχουν, η οποία όμως δεν δύναται να υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ημέρες κατ’ έτος. Οι δικαιούμενοι αδείας του παρόντος άρθρου υποχρεούνται να ενημερώνουν εγγράφως το όργανο που έχει την αρμοδιότητα χορήγησης της κανονικής άδειας, τουλάχιστον πριν από πέντε (5) ημέρες, εκτός εάν η σύγκληση των οργάνων στα οποία συμμετέχουν λαμβάνει χώρα εκτάκτως, οπότε υποχρεούνται να ενημερώσουν αμέσως και με το ταχύτερο δυνατό μέσο.

2. Οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 5 του άρθρου 93, καθώς και των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 182 του Ν. 3852/2010 (Α΄87) εφαρμόζονται και στους υπαξιωματικούς των ΕΔ.

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ