logo-print

Άρθρο 34 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ. 400/34/292616/Σ4753 - Άδεια για αντιμετώπιση θεομηνίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/09/2016

Κωδικοποιημένο
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση

1. Χορηγείται άδεια σε αυτούς που έχουν οικογενειακή, ατομική ή πατρική κατοικία ή περιουσία σε περιοχή που επλήγη από θεομηνία (σεισμό, πλημμύρα κλπ.).

2. Το ύψος της άδειας για αντιμετώπιση θεομηνίας είναι τρεις (3) ημέρες για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, χωρίς να υπερβαίνει τις είκοσι (20) ημέρες. Ως πλήρες δίμηνο θεωρείται και ο πλήρης μήνας που τυχόν απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από το σύνολο της καθοριζομένης προς απόλυση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

3. Όσοι λαμβάνουν άδεια για αντιμετώπιση θεομηνίας, μετά την επιστροφή τους από αυτή, οφείλουν να προσκομίσουν στη Μονάδα τους βεβαίωση του γραφείου ΠΣΕΑ της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας, από την οποία να προκύπτει ότι η περιοχή όπου βρίσκεται η οικογενειακή, ατομική ή πατρική κατοικία ή περιουσία αυτού που έλαβε την άδεια, έχει πληγεί προσφάτως από θεομηνία. Την ως άνω βεβαίωση μπορεί να ζητήσει και η Μονάδα στην περίπτωση που αυτός δηλώνει ότι η έκδοσή της δεν ήταν ευχερής μετά τη λήξη της άδειας, λόγω των διοικητικών δυσχερειών εξαιτίας της θεομηνίας. Στις περιπτώσεις που η εκδήλωση της θεομηνίας είναι λόγω της έκτασής της αυταπόδεικτη, τη βεβαίωση εκδίδει ο Διοικητής που χορήγησε την άδεια.

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ