logo-print

Άρθρο 14 - Νόμος 4407/2016 - Διευθυντής ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2016

Υπό κωδικοποίηση
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

1. Συνιστάται θέση Διευθυντή της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.. Ο Διευθυντής της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, εισηγείται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κάθε θέμα που αφορά στην αξιοποίηση και διαχείριση των ακινήτων ιδιοκτησίας Τ.ΕΘ.Α., Τ.Ε.Σ. και Τ.Α.Α., τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, καθώς και των ακινήτων ιδιοκτησίας των Μ.Τ.Σ, Μ.Τ.Ν. και Μ.Τ.Α., συνεργάζεται με τα Ταμεία για την ορθή διαχείριση της περιουσίας τους και αιτείται κάθε στοιχείο ή πληροφορία, καθώς και τη συνεργασία των Ταμείων σε κάθε ενέργεια που είναι απαραίτητη για την επίτευξη της αποστολής της Υπηρεσίας. Τα Ταμεία υποχρεούνται να παρέχουν τα απαιτούμενα στοιχεία αμελλητί.

2. Ο Διευθυντής της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. επιλέγεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΘ.Α. και προσλαμβάνεται με όμοια απόφαση με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας δύο (2) ετών, η οποία μπορεί να ανανεώνεται για δύο (2) επιπλέον έτη.

3. Ο Διευθυντής είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης ή επαγγελματικής επάρκειας και αξιοπιστίας και πρέπει να διαθέτει υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας ή μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση, αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, σε δραστηριότητες του χρηματοπιστωτικού τομέα ή στην ανάπτυξη και διαχείριση ακίνητης περιουσίας.

4. Ο Διευθυντής είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και κατά τη διάρκεια της σύμβασης εργασίας απαγορεύεται να δραστηριοποιείται, άμεσα ή έμμεσα είτε μόνος είτε σε συνεργασία με τρίτους, ή να εκτελεί εργασίες συναφείς με τους σκοπούς της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. ή να μετέχει άμεσα ή έμμεσα σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ή εν γένει ενώσεις προσώπων που επιδιώκουν τέτοιους σκοπούς.

5. Ο Διευθυντής υποχρεούται να υποβάλλει ειδική αναλυτική δήλωση περιουσιακής κατάστασης και δήλωση πόθεν έσχες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

6. Μετά τη λύση της σχέσης εργασίας και για τα δυο (2) επόμενα έτη, ο Διευθυντής απαγορεύεται να προβαίνει σε ανταγωνιστικές πράξεις, ιδίως δεν επιτρέπεται να ασκεί αντικείμενο όμοιο ή παρεμφερές με αυτό της εκτέλεσης των καθηκόντων του είτε ατομικά είτε με παρένθετο πρόσωπο, με τη συμμετοχή του σε οποιασδήποτε μορφής νομικό πρόσωπο ή εν γένει ενώσεις προσώπων ή την παροχή των υπηρεσιών του σε οποιασδήποτε μορφής φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή εν γένει ενώσεις προσώπων.

7. Ο Διευθυντής, καθώς και το προσωπικό που υπηρετεί στην Υπηρεσία με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, οφείλουν να απέχουν από την επιδίωξη ίδιων συμφερόντων που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της υπηρεσίας.

8. Ο Διευθυντής, καθώς και το προσωπικό που υπηρετεί στην Υπηρεσία με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, έχουν υποχρέωση εχεμύθειας και υποχρεούνται να μην αποκαλύπτουν οποιαδήποτε εμπιστευτική πληροφορία αναφορικά με τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας, τα επιχειρηματικά σχέδια, τους πελάτες ή τα συνεργαζόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων, καθώς και πληροφορίες που προκύπτουν ύστερα από έρευνες ή μελέτες που έχουν παραγγελθεί και πληρωθεί από αυτήν. Η υποχρέωση εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας ισχύει και μετά την αποχώρησή τους από την ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ..

Σε περίπτωση παραβίασης των ως άνω υποχρεώσεων διώκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 252 και 253 του Ποινικού Κώδικα, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με βάση άλλη διάταξη. Ειδικά για την παραβίαση των ως άνω υποχρεώσεων από το Διευθυντή εφαρμόζεται η παρ. 2 του άρθρου 252 του Ποινικού Κώδικα.

9. Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω απαγορεύσεων τα Τ.ΕΘ.Α., Τ.Ε.Σ., Τ.Α.Α., Μ.Τ.Σ., Μ.Τ.Ν., Μ.Τ.Α., έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν από τους υπαίτιους, εκτός των λοιπών, πλήρη αποζημίωση για κάθε θετική ή αποθετική ζημία τους, την οποία θα έχουν υποστεί από την αιτία αυτή, ανεξαρτήτως των λοιπών πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών τους.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
send