logo-print

Άρθρο 24 - Νόμος 4407/2016 - Άσκηση καθηκόντων διαιτολόγου - διατροφο- λόγου από αξιωματικούς του Υγειονομικού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2016

Υπό κωδικοποίηση
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Αξιωματικοί Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότητας Ιατρού, Οδοντιάτρου, Κτηνιάτρου, Φαρμακοποιού και Νοσηλευτικής, οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών, εκ των περιγραφόμενων στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 1 του Π.δ. 133/2014 (Α´ 213) μπορούν, εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες, να ασκούν τα καθήκοντα του διαιτολόγουδιατροφολό υπηρετώντας σε αντίστοιχα τμήματα στρατιωτικών νοσοκομείων, αποκλειόμενης της παράλληλης άσκησης καθηκόντων της γενικής τους ειδικότητας σε άλλες υπηρεσιακές δομές των ως άνω νοσοκομείων, κατά τον χρόνο της υπηρεσίας τους στα τμήματα αυτά.

2. Οι Διευθύνσεις Υγειονομικού των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ελέγχουν την πλήρωση της προϋπόθεσης της κτήσης του απαιτούμενου τίτλου σπουδών, εκδίδοντας σχετική πράξη, αντίγραφο της οποίας τηρείται στον ατομικό φάκελο του Υγειονομικού Αξιωματικού.

3. Η ανάθεση καθηκόντων γίνεται με την πράξη τοποθέτησης, μετάθεσης, απόσπασης ή διάθεσης στα οικεία τμήματα στρατιωτικών νοσοκομείων ή με διαταγή της Διεύθυνσης Υγειονομικού του οικείου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, αν ο Υγειονομικός Αξιωματικός υπηρετεί σε άλλη θέση στο ίδιο στρατιωτικό νοσοκομείο, και αφού ληφθούν οπωσδήποτε υπόψη οι ανάγκες σε προσωπικό της κατεχόμενης γενικής ειδικότητας, σε συνδυασμό με τυχόν ειδικές εκπαιδεύσεις που έχουν παρακολουθήσει ή σχετικές εξειδικεύσεις που έχουν αποκτήσει οι εν λόγω αξιωματικοί σε αντικείμενα της γενικής τους ειδικότητας.

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ