logo-print

Άρθρο 36 - Νόμος 4407/2016 - Ρύθμιση θεμάτων Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2016

Υπό κωδικοποίηση
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η εποπτεία λειτουργίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μόνιμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ) επαναφέρεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο είχε περιέλθει, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 39 του Ν. 4030/2011 (Α´ 249), και εξακολουθεί για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών να διέπεται από τις διατάξεις του Α.Ν. 564/ 1968 (Α´ 220).

2. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας το ως άνω χρονικό διάστημα μπορεί να παραταθεί για δώδεκα (12) επιπλέον μήνες.

3. Μέσα σε ένα (1) μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκροτεί με απόφασή του νέο διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του α.ν. 564/1968, υπό την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του άρθρου 41 του παρόντος νόμου. Το νέο διοικητικό συμβούλιο οφείλει σε χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός από τη συγκρότησή του να εναρμονίσει το καταστατικό λειτουργίας του ΟΣΜΑΕΣ με τις προβλέψεις του παρόντος άρθρου.

4. Κατά παρέκκλιση της παρ.1 του άρθρου 12 του A.N. 564/1968 η μη κτήση της ιδιότητας του μέλους του ΟΣΜΑΕΣ δεν συνιστά κώλυμα για το διορισμό ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού.

5. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος της παρ.1 ή της παρ. 2 κατά περίπτωση, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΜΑΕΣ οφείλει σε αποκλειστική προθεσμία τριών μηνών να εναρμονίσει εκ νέου το καταστατικό λειτουργίας του με τις διατάξεις του άρθρου 39 του Ν. 4030/2011. Με την κατάθεση του νέου καταστατικού στο οικείο ειρηνοδικείο η εποπτεία του ΟΣΜΑΕΣ περιέρχεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

send