logo-print

Άρθρο 43 - Νόμος 4407/2016 - Τροποποίηση διατάξεων στρατολογικής φύσεως

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2016

Υπό κωδικοποίηση
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Πολιτειολογία

1. H παρ. 4 του άρθρου 12 του Ν. 3421/2005 (Α´ 302) αντικαθίσταται ως εξής:

«4.α. Οι πτυχιούχοι των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) μεταφέρονται αυτεπαγγέλτως στο Πολεμικό Ναυτικό με πράξη της αρμόδιας Στρατολογικής Υπηρεσίας, μέχρι και την προηγούμενη της ημερομηνίας που υποχρεούνται για κατάταξη ή επανακατάταξη, εφόσον δεν είχαν κατανεμηθεί στον κλάδο αυτόν. Με όμοια πράξη, οι πτυχιούχοι χειριστές αεροπλάνων και ελικοπτέρων της Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας (Σ.ΠΟ.Α.) ή άλλης σχολής του εσωτερικού ή του εξωτερικού, εγκεκριμένης ή αναγνωρισμένης αντίστοιχα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μεταφέρονται αντίστοιχα στην Πολεμική Αεροπορία και στον Στρατό Ξηράς, εφόσον δεν είχαν κατανεμηθεί στους κλάδους αυτούς, κατόπιν αιτήματός τους που υποβάλλεται στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία μέχρι και την προηγούμενη της ημερομηνίας που υποχρεούνται για κατάταξη ή επανακατάταξη. Οι κατά τα ανωτέρω μεταφερόμενοι στο Στρατό Ξηράς, καθώς και οι στρατεύσιμοι που είναι πτυχιούχοι χειριστές ελικοπτέρων σχολών του προηγούμενου εδαφίου και έχουν ήδη κατανεμηθεί στον ως άνω κλάδο επιλέγονται αποκλειστικά στο Όπλο της Αεροπορίας Στρατού.

β. Σε περίπτωση επανακατάταξης, η κατά περίπτωση μεταφορά της προηγούμενης παραγράφου επιτρέπεται μόνο εάν οι πτυχιούχοι των εν λόγω Σχολών δεν έχουν συμπληρώσει πραγματική στρατιωτική υπηρεσία ενός (1) μήνα. Ο περιορισμός αυτός ισχύει και για την περίπτωση της επιλογής στο Όπλο της Αεροπορίας Στρατού των στρατευσίμων που έχουν κατανεμηθεί στον κλάδο του Στρατού Ξηράς και είναι πτυχιούχοι χειριστές ελικοπτέρων των Σχολών του δευτέρου εδαφίου της υποπαραγράφου α´.»

2. Η περίπτωση ζ´ της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 3421/ 2005, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 77 του Ν. 3883/2010, αντικαθίσταται ως εξής:

«ζ. Oι μοναχοί ή δόκιμοι μοναχοί, που μονάζουν σε Μονή του Αγίου Όρους ή στη Μονή του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, εφόσον το επιθυμούν.»

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.