logo-print

Άρθρο 56 - Νόμος 4407/2016 - Τοποθέτηση επικουρικών ιατρών για την κάλυψη αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2016

Υπό κωδικοποίηση
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

1. Για την κάλυψη έκτακτων και άμεσων αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι δυνατή η τοποθέτηση σε αυτά επικουρικών ιατρών, εγγεγραμμένων στους καταλόγους της παρ. 2 του άρθρου 21 του Ν. 3580/2007 (Α΄ 134), κατ’ αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του ίδιου άρθρου. Οι επικουρικοί ιατροί δεν θα υπερβαίνουν τους δεκαπέντε (15) ανά Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Οι επικουρικοί ιατροί τοποθετούνται στα στρατιωτικά νοσοκομεία με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, με την οποία καθορίζεται η χρονική διάρκεια της τοποθέτησης, κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων, μετά από υποβολή αιτιολογημένου αιτήματος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του οικείου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων. Δυνάμει της απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας συνάπτεται σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, μεταξύ του Διοικητή του στρατιωτικού νοσοκομείου και του επικουρικού ιατρού. Ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης των επικουρικών ιατρών που τοποθετούνται σε στρατιωτικά νοσοκομεία που εδρεύουν εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, δύναται να είναι έως δύο (2) έτη, ενώ για όσους τοποθετούνται σε στρατιωτικά νοσοκομεία που εδρεύουν στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης η διάρκεια της σύμβασης δύναται να είναι έως ένα (1) έτος. Στις άγονες, νησιωτικές, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές, η διάρκεια της σύμβασης δύναται να είναι έως και τρία (3) έτη. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης των επικουρικών ιατρών, που τοποθετούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Μεταμόσχευσης και Μονάδες Εφαρμογής Ιστών, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, Ογκολογικά Τμήματα, Μονάδες Ψυχικής Υγείας δύναται να είναι έως τρία (3) έτη. Συμβάσεις που λήγουν δεν δύνανται να ανανεωθούν.

3. Η τοποθέτηση επικουρικών ιατρών πραγματοποιείται σύμφωνα με τους καταλόγους επικουρικών ιατρών, που καταρτίζονται και τηρούνται, κατά τις οικείες διατάξεις, σε κάθε Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια, με βάση την προτεραιότητα που καθορίζεται για τους επικουρικούς ιατρούς που τοποθετούνται σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας του Υπουργείου Υγείας. Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, για την πλήρωση των θέσεων επικουρικών ιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Μεταμόσχευσης, Μονάδες Εφαρμογής Ιστών, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, Ογκολογικά Τμήματα, Μονάδες Ψυχικής Υγείας, στις οποίες απαιτείται ορισμένη εξειδίκευση ή εμπειρία, προηγούνται όσοι διαθέτουν βεβαίωση εξειδίκευσης στις ανωτέρω μονάδες και ελλείψει αυτών, όσοι διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε αυτές. Για την απόδειξη της εμπειρίας απαιτείται προσκόμιση βεβαίωσης προϋπηρεσίας ως ειδικευμένου ιατρού στις αντίστοιχες μονάδες. Η βεβαίωση προϋπηρεσίας χορηγείται από το νοσοκομείο όπου υπηρέτησε ο ιατρός. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περισσοτέρων του ενός για συγκεκριμένη θέση, η μεταξύ τους προτεραιότητα καθορίζεται από το χρόνο κατάθεσης της αίτησής τους.

4. Οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών, που τοποθετούνται στα στρατιωτικά νοσοκομεία, εξαιρούνται από την αναστολή των διορισμών και προσλήψεων και τη διαδικασία έγκρισης της ΠΥΣ 33/27.12.2006 (Α’ 280), όπως κάθε φορά ισχύει.

5. Οι επικουρικοί ιατροί κατά το χρόνο απασχόλησής τους για την κάλυψη έκτακτων αναγκών είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ο χρόνος που υπηρετεί ο ιατρός ως επικουρικός, προσμετράται ως προϋπηρεσία στις κρίσεις για την κατάληψη θέσης ιατρών Ε.Σ.Υ., καθώς και σε περαιτέρω εξέλιξή του στο Ε.Σ.Υ..

6. Οι επικουρικοί ιατροί λαμβάνουν τις αποδοχές του πρωτοδιοριζόμενου επιμελητή Β΄ του Ε.Σ.Υ.. Η δαπάνη για την αμοιβή τους καλύπτεται από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

7. Σε περίπτωση άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος επικουρικού ιατρού για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Διοικητής του νοσοκομείου, δύναται με αιτιολογημένη απόφασή του, να αναστέλλει τη σύμβαση του ιατρού μέχρι την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας και την έκδοση οριστικής απόφασης, ή την επιβολή σε βάρος του ιατρού πειθαρχικής ποινής ελαφρύτερης της προσωρινής παύσης, η αναστολή παύει και η σύμβαση του ιατρού συνεχίζεται μέχρι τη συμπλήρωση του υπολειπόμενου χρόνου διάρκειάς της.

8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Οικονομικών, κατόπιν εισήγησης του Συμβουλίου Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθορίζεται η διαδικασία προσδιορισμού των έκτακτων αναγκών για την κάλυψη των οποίων τοποθετούνται επικουρικοί ιατροί, τον τρόπο και τη διαδικασία τοποθέτησης των επικουρικών ιατρών και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send