logo-print

Άρθρο 58 - Νόμος 4407/2016 - Ειδικές ρυθμίσεις για Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας προερχόμενες από την κατηγορία των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του Ν. 705/1977

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2016

Υπό κωδικοποίηση
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Για τις υπηρετούσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του N. 705/1977 (Α΄ 279) και συμπλήρωσαν μέχρι τις 31.12.2014 είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, ορίζεται ως καταληκτικός βαθμός εξέλιξης αυτός του Σμηνάρχου.

2. Αξιωματικοί της παραγράφου 1 βαθμού Επισμηναγού, οι οποίες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για κρίση και προαγωγή στον επόμενο βαθμό, κρίνονται εκτάκτως εντός εξαμήνου από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Η προαγωγή όσων εκ των ανωτέρω αξιωματικών κριθούν προακτέες ανατρέχει στην ημερομηνία που συμπλήρωσαν τις σχετικές προϋποθέσεις. Για τις αξιωματικούς που αποκτούν δικαίωμα αναδρομικής βαθμολογικής προαγωγής κατ’ εφαρμογή της παρούσας παραγράφου δεν γεννάται δικαίωμα αναδρομικής καταβολής των αντίστοιχων αποδοχών.

3. Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας βαθμού Επισμηναγού, προερχόμενες από την κατηγορία των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του N.  705/1977, οι οποίες κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου υπηρετούν έχοντας ανακληθεί στην ενεργό υπηρεσία ως μόνιμες από την εφεδρεία με το βαθμό αυτόν και συμπλήρωσαν μέχρι τις 31.12.2014 είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, μπορούν να προαχθούν μέχρι το βαθμό του Σμηνάρχου, πληρουμένων των προϋποθέσεων της παρ. 3 του άρθρου 38 του N. 3883/2010 (Α΄ 167). Εάν οι αξιωματικοί αυτοί πριν από την ανάκλησή τους στην ενέργεια είχαν αποστρατευτεί μετά από προαγωγή στο βαθμό του Αντισμηνάρχου, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν, φέρουν το βαθμό αυτόν, εφόσον νεότερός τους εν ενεργεία αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, προερχόμενος από την ίδια κατηγορία ή την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του N.δ. 445/1974 έχει προαχθεί εν ενέργεια στο βαθμό αυτό και υπηρετεί».

Σημειώσεις επί του άρθρου

Σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου δεύτερου του Ν. 4433/2016, οι παράγραφοι 1 και 3 του παρόντος άρθρου αντικαθίστανται από τότε που ίσχυσαν.

 

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send