logo-print

Άρθρο 34 - Νόμος 3959/2011 - Γενικός Επίτροπος Επικρατείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/04/2011

Κωδικοποιημένο
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1. Η διάταξη του άρθρου 29 περίπτωση η' του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και κατάστασης δικαστικών λειτουργών (ν. 1756/1988, Α' 35) εφαρμόζεται και κατά την εκδίκαση των ενδίκων βοηθημάτων που ασκεί κατά τον παρόντα νόμο ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας.

2. Ο Γενικός Επίτροπος δεν υποχρεούται σε παράσταση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την εκδίκαση των ενδίκων βοηθημάτων που ασκήθηκαν από αυτόν σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Τα ένδικα βοηθήματα εκδικάζονται και κατά την απουσία του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας σαν να ήταν παρών.

3. Ο Γενικός Επίτροπος μπορεί να αναθέτει την άσκηση των αρμοδιοτήτων του βάσει του παρόντος νόμου στον Αντεπίτροπο ή κάθε νόμιμο αναπληρωτή του.

4. Το δικαίωμα του Γενικού Επιτρόπου να ζητήσει την αναίρεση υπέρ του νόμου κάθε απόφασης διοικητικού δικαστηρίου, σύμφωνα με το άρθρο 29 περίπτωση η' του ν.1756/1988, είναι ανεξάρτητο από το δικαίωμά του σε άσκηση αναίρεσης κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 32.

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR