logo-print

Άρθρο 4 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 7350/21.3.2014 - Ειδικότερα θέματα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/04/2014

Κωδικοποιημένο
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5

1. Οι μοτοσικλέτες, τα τρίτροχα και τετράτροχα οχήματα ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε μια εκ των ασφαλιστικών εταιρειών που είναι αναγνωρισμένες στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στην Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών (Ε.Ζ.Ε.Σ) πλην της Ελβετίας.

2. Για τη μίσθωση μοτοσικλέτας, τρίτροχου και τετράτροχου οχήματος απαιτείται η κατοχή άδειας οδήγησης κοινοτικού τύπου της αντίστοιχης κατηγορίας.

3. Με την παράδοση της μοτοσικλέτας ή του τρίτροχου οχήματος, διατίθενται στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες, τα προβλεπόμενα από τη με αριθμ. Ζ3 654/04-09-2006 κοινή απόφαση των Υπουργών ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., Ανάπτυξης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β΄ 1389), κράνη και διαφανή προστατευτικά όρασης.

4. Στο μπροστινό μέρος των εκμισθούμενων μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων επικολλάται ειδικό σήμα που χορηγείται από την οικεία Π.Υ.Τ. του Ε.Ο.Τ. και στο οποίο αναγράφεται η επωνυμία και ο αριθμός ΜΗ.Τ.Ε. της επιχείρησης στην οποία ανήκει το όχημα, ο αριθμός κυκλοφορίας αυτού καθώς και ο χρόνος λήξης του ορίου κυκλοφορίας αυτού.

5. Ο χρόνος κυκλοφορίας των προς εκμίσθωση μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων μέχρι και 100 κ.εκ. ορίζεται σε πέντε (5) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης αδείας κυκλοφορίας τους ως καινουργή. Ο χρόνος κυκλοφορίας των προς εκμίσθωση μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων άνω των 100 κ.ε. ορίζεται σε επτά (7) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους ως καινουργή.

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send