logo-print

Άρθρο 1 - Νομοθετικό Διάταγμα 1325/1972

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/12/1972

Κωδικοποιημένο
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

Το άρθρον 79 του Ν. 5960/1933 «περί επιταγής» αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Άρθρον 79.

1. Ο εκδίδων επιταγήν μη πληρωθείσαν επί πληρωτού παρ' ω δεν έχει αντίστοιχα διαθέσιμα κεφάλαια κατά τον χρόνον της εκδόσεως της επιταγής ή της πληρωμής ταύτης, τιμωρείται διά φυλακίσεως τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματικής ποινής τουλάχιστον δέκα χιλιάδων δραχμών.

2. Επιβάλλεται φυλακισις τουλάχιστον ενός έτους α) εάν ο υπαίτιος μετέρχεται την εν παρ. 1 πράξιν κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθειαν ή β) εάν αι περιστάσεις υφ' ας ετελέσθη η πράξις μαρτυρούν ότι ο υπαίτιος είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος. Εις τας περιπτώσεις ταύτας το δικαστήριον, διά της αυτής αποφάσεως, διατάσσει την διά του τύπου δημοσίευσιν, επιμελεία του εισαγγελέως, περιλήψεως της καταδικαστικής αποφάσεως, της σχετικής δαπάνης περιλαμβανομένης εις τα κατά το άρθρον 581 του Κωδ. Ποιν. Δικονομίας, έξοδα.

3. Εις τον υπαίτιον της εν παρ. 1 πράξεως, όστις απεζημίωσε πλήρως τον κομιστήν μετά την νόμιμον εμφάνισιν και μη πληρωμήν της επιταγής, επιβάλλεται ποινή ηλαττωμένη κατά το άρθρον 83 του Ποιν. Κώδικος, επιφυλασσομένων των διατάξεων του άρθρου 85 αυτού.

4. Η εισαγωγή εις το ακροατήριον των κατά τας διατάξεις του παρόντος διωκόμενων πράξεων γίνεται δι' απευθείας κλήσεως και άνευ προανακρίσεως».

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

send