logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 1733/1987 - Κανονισμοί - Βιβλία - Μητρώα - Αρχεία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/09/1987

Κωδικοποιημένο
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

1. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Β.Ι., που εγκρίνεται από τον Υπουργό Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, καταρτίζονται οι εξής κανονισμοί:

α. Κανονισμός οργανωτικής διάρθρωσης του Ο.Β.Ι., με τον οποίο ρυθμίζονται η διάρθρωση του Ο.Β.Ι. σε υπηρεσιακές μονάδες, οι αρμοδιότητές τους και η λειτουργία τους.

Στον κανονισμό οργανωτικής διάρθρωσης του Ο.Β.Ι. μπορεί να προβλέπεται η σύσταση επιτροπής από ειδικευμένους επιστήμονες του O.B.I. με σκοπό την εξέταση των αιτήσεων για χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που η χρήση γι' αυτές απαιτεί εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις.

β. Κανονισμός κατάστασης προσωπικού του Ο.Β.Ι., με τον οποίο καθορίζονται οι οργανικές θέσεις προσωπικού και τα προσόντα πρόσληψής του και ρυθμίζονται θέματα βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης του προσωπικού, θέματα σχετικά με την έξοδο από την υπηρεσία και γενικά κάδε θέμα σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση καθώς και με την πειθαρχική ευθύνη και την επιβολή των πειθαρχικών ποινών.

γ. Οικονομικός κανονισμός με τον οποίο ρυθμίζονται θέματα διαχείρισης, κατάρτισης και δημοσίευσης του προϋπολογισμού, ισολογισμού και απολογισμού, θέματα που αφορούν τις περιπτώσεις και τη διαδικασία καταβολής τελών, είσπραξης εσόδων και απόδοσης δαπανών καθώς και θέματα προμηθειών του O.B.Ι..

δ. Κανονισμός λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Β.Ι., μη υποκείμενος σε έγκριση του Υπουργού.

2. Ο Ο.Β.Ι. τηρεί τα εξής μητρώα, αρχεία και βιβλία:

Α. Μητρώα.

α. Απόρρητο μητρώο μεταφοράς τεχνολογίας κατά την έννοια του άρθρου 21 του νόμου αυτού.

β. Κοινό μητρώο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

γ. Απόρρητο μητρώο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

δ. Μητρώο πιστοποιητικών υποδείγματος χρησιμότητας.

Β. Αρχεία

α. Απόρρητο αρχείο μεταφοράς τεχνολογίας κατά την έννοια του άρθρου 21 του νόμου αυτού.

β. Κοινό αρχείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

γ. Απόρρητο αρχείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

δ. Αρχείο πιστοποιητικών υποδείγματος χρησιμότητας.

Γ. Βιβλία.

α. Κοινό βιβλίο εκθέσεων

β. Απόρρητο βιβλίο εκθέσεων.

3. Ο Ο.Β.Ι. εκδίδει Ειδικό Δελτίο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και έντυπα για ενημέρωση και διάχυση πληροφοριών σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καινοτομίες και μεταφορά τεχνολογίας.

4. Με απόφαση του Υπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, ύστερα από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Β.Ι. καθορίζονται τα στοιχεία που πρέπει να περιέχουν τα παραπάνω μητρώα, αρχεία και βιβλία και ο τρόπος σύνταξης και παρουσίασής τους. Με την ίδια απόφαση καθορίζεται ο τρόπος τήρησης και έκδοσης του Ειδικού Δελτίου Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας καθώς και τα στοιχεία που πρέπει να περιέχει.

5. Ως απόρρητα μητρώο, αρχείο και βιβλίο νοούνται τα αφορώντα περιπτώσεις υπαγόμενες στο ν. 4325/1963 «περί εφευρέσεων αφορωσών την εθνικήν άμυναν της χώρας». Η γνωστοποίηση των απόρρητων στοιχείων που τηρούνται στα απόρρητα μητρώο, αρχείο ή βιβλίο από υπαλλήλους του Ο.Β.Ι., κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους και για μια δεκαετία μετά τη λήξη της, τιμωρείται με τις ποινές που ορίζονται στο άρθρο 8 του ν. 4325/11963 «περί εφευρέσεων αφορωσών την εθνικήν άμυναν της χώρας».

Η Διαμεσολάβηση
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

send