logo-print

Άρθρο 19 - Νόμος 3772/2009

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

10/07/2009

Υπό κωδικοποίηση
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης επιτρέπεται η μετατροπή των οργανικών θέσεων προϊσταμένων Διευθύνσεως των καταστημάτων κράτησης σε οργανικές θέσεις της κατηγορίας ειδικών θέσεων με βαθμό 2ο του άρθρου 76 του ν. 3528/2007. Η πλήρωση των ανωτέρω θέσεων, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν μπορεί να είναι ανώτερος του ενός δευτέρου (1/2) του συνολικού αριθμού των οργανικών θέσεων προϊσταμένων Διευθύνσεως καταστημάτων κράτησης, ενεργείται με προκήρυξη, με την οποία ορίζονται τα δικαιολογητικά, η προθεσμία, ο τύπος, καθώς και κάθε σχετική λεπτομέρεια για την υποβολή της αίτησης. Η προκήρυξη εκδίδεται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και δημοσιεύεται σε περίληψη σε δύο (2) τουλάχιστον ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες.

2. Οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης, που καταλαμβάνουν τις ανωτέρω θέσεις, προσλαμβάνονται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κατόπιν γνώμης τριμελούς επιτροπής που συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και αποτελείται από τον Νομικό Σύμβουλο, ο οποίος προΐσταται του Γραφείου Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ως Πρόεδρο, και δύο προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι ανωτέρω διευθυντές προσλαμβάνονται με πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται με όμοιο τρόπο. Η θητεία των διευθυντών αυτών δύναται να διακοπεί αζημίως για το Δημόσιο πριν τη λήξη της πενταετίας για σπουδαίο λόγο σχετικό με την άσκηση των καθηκόντων τους, κατά την ίδια ως άνω διαδικασία.

3. Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος διευθυντής είναι πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιαίτερη ικανότητα σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης, συνεκτιμωμένων των μεταπτυχιακών σπουδών και της ανάλογης εμπειρίας στη διεύθυνση διοικητικών μονάδων. Επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι και να προσλαμβάνονται και δημόσιοι λειτουργοί ή υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ. ή φορέων του δημόσιου τομέα. Μετά τη λήξη ή τη διακοπή της θητείας τους οι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι του προηγούμενου εδαφίου επανέρχονται στην προτέρα θέση τους και ο χρόνος της θητείας τους θεωρείται ως πραγματική υπηρεσία σε θέση προϊσταμένου διεύθυνσης.

4. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία για την επιλογή των υποψηφίων, τα ειδικότερα προσόντα τους, τα ζητήματα λειτουργίας της Επιτροπής που γνωμοδοτεί για την καταλληλότητά τους, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που είναι αναγκαία για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send