logo-print

Άρθρο 23 - Νόμος 3772/2009

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

10/07/2009

Υπό κωδικοποίηση
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

1. Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 63 του ν. 3659/2008 (ΦΕΚ 77 Α'), που προστέθηκε με το άρθρο 49 του ν. 3689/2008 (ΦΕΚ 164 Α'), προστίθενται εδάφια ως εξής:

Καλούνται σε συνέντευξη, από τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων που διαμορφώθηκε βάσει των λοιπών κριτηρίων, αριθμός υποψηφίων που ισούται με τον αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκαν πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή 5. Αν προκύπτει κλασματικός αριθμός, στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα.

2. Από τον αριθμό των προσλαμβανομένων στους κλάδους ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φύλαξης Καταστημάτων Κράτησης, ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) καλύπτεται από υποψήφιους που κατέχουν απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου κλάδου σπουδών που δεν αντιστοιχεί σε δέσμη ή πτυχίο Τεχνικού-Επαγ-γελματικού Λυκείου. Αν κατά τον υπολογισμό του αριθμού των υποψηφίων, που αντιστοιχεί στο ανωτέρω ποσοστό, προκύπτει κλασματικό υπόλοιπο ίσο ή ανώτερο του ημίσεος (0,5) της μονάδος, τούτο υπολογίζεται ως ακεραία μονάδα, ενώ το μικρότερο αυτού δεν λαμβάνεται υπόψη. Το υπόλοιπο ποσοστό των προσλαμβανομένων καλύπτεται από υποψήφιους, οι οποίοι κατέχουν οποιοδήποτε άλλο απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου. Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν καλύπτονται, οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από υποψήφιους της άλλης κατηγορίας.

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ