logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 4058/2012

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2012

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Για την αντιμετώπιση των άμεσων και επιτακτικών αναγκών στελέχωσης των Υπηρεσιών Ασύλου. Πρώτης Υποδοχής και της Αρχής Προσφυγών. σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2. 3 και 9 του ν. 3907/2011 (Α' 7) και της παρ. 8 του άρθρου 40 του ν. 4024/2011 (Α' 226), επιτρέπεται και η μετάταξη. απόσπαση ή μεταφορά προσωπικού από Ο.Τ.Α. α'και β' βαθμού σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις. Ο καθορισμός των κενών οργανικών θέσεων γίνεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

2. Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται η διαδικασία, οι προϋποθέσεις, ο αριθμός του προσωπικού, τα όργανα που διενεργούν τις σχετικές υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παραγράφου 1.

3. Οι Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής του ν. 3907/2011 (Α' 7) δύνανται να στελεχώνονται με προσωπικό αντίστοιχου κλάδου και ειδικότητας που περιλαμβάνεται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων, οι οποίοι δημοσιεύτηκαν μέχρι την 31.12.2010. Η πλήρωση θα διενεργείται μετά από δημόσια πρόσκληση του ΑΣΕΠ για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Η επιλογή θα πραγματοποιείται από το ΑΣΕΠ από τους περιλαμβανόμενους στους παλαιότερους πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων και με βάση τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων σε αυτούς. Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται κατόπιν έκδοσης της προβλεπόμενης στις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, όπως ισχύει, απόφασης κατανομής του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

4. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του ν. 3907/2011 (Α' 7) τροποποιείται ως εξής:

Η πλήρωση των θέσεων διενεργείται μετά από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Οι αποσπάσεις διενεργούνται με κοινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του συναρμόδιου Υπουργού, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη, μετά από πρόταση του Διευθυντή της Αρχής Προσφυγών, ο οποίος αξιολογεί τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων.

5. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3938/2011 (Α' 61) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

Στο Γραφείο συνιστάται Τριμελής Επιτροπή, η οποία συγκροτείται από έναν επίτιμο δικαστικό λειτουργό ή συνταξιούχο του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νομικού Συμβουλίου του Κράτους-Ελεγκτικού Συνεδρίου ή διατελέσαντα στη θέση του Συνηγόρου ή βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη ή Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ή Πρέσβη επί τιμή, ως πρόεδρο, ένα μέλος του Γραφείου του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έναν επίτιμο εισαγγελικό λειτουργό, ως μέλη.

6. Το εδάφιο α' της παραγράφου 14 του ν. 3938/2011 (Α' 61) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

Τα μέλη της τριμελούς Επιτροπής διορίζονται με τους αναπληρωτές τους, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

7. Κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 14 παράγραφοι 2 και 3 του π.δ. 114/2010 (Α' 195), η Αποφαινόμενη Αρχή του άρθρου 2 σημείο ιθ' του π.δ. 114/2010 (Α' 195) διακόπτει, λόγω σιωπηρής ανάκλησης, τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας, τα οποία κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έχουν απορριφθεί σε α' βαθμό και εκκρεμεί η εξέτασή τους σε β' βαθμό, εφόσον ο αιτών δεν έχει εμφανισθεί για να ανανεώσει το ειδικό δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών μετά τη λήξη της ισχύος του ως άνω δελτίου. Για τη διακοπή αυτή η αποφαινόμενη αρχή συντάσσει σχετική πράξη και θέτει την υπόθεση στο αρχείο.

Σε περίπτωση επανεμφάνισης του ενδιαφερομένου ενώπιον της ως άνω Αρχής αυτός έχει δικαίωμα να ζητήσει τη συνέχιση της εξέτασης του αιτήματός του, από το στάδιο στο οποίο είχε διακοπεί, προβάλλοντας τους λόγους για τους οποίους δεν συντρέχει σιωπηρή ανάκληση της αίτησής του. Μέχρι την οριστική κρίση της ως άνω αίτησης, ο ενδιαφερόμενος δεν απελαύνεται από τη χώρα ούτε εκτελείται απόφαση επιστροφής.

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
send