logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 4058/2012

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2012

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι κεντρικές και περιφερειακές Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά τη διερεύνηση υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και λαθρεμπορίου δύνανται να έχουν πρόσβαση στα αρχεία οποιασδήποτε Λιμενικής Αρχής, καθώς και σε αρχεία άλλων υπηρεσιών, αρχών, οργανισμών και φορέων, εφόσον η έρευνα σε αυτά είναι αναγκαία για τη διερεύνηση παραβάσεων στις οποίες έχουν επιληφθεί. Σε κάθε περίπτωση ενημερώνεται σχετικά ο προϊστάμενος των εν λόγω υπηρεσιών, ο οποίος οφείλει να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή.

2. Εφόσον οι υπόχρεοι της παραγράφου 1 χορηγούν ανακριβή στοιχεία ή πληροφορίες, παραλείπουν, καθυστερούν, αποκρύπτουν ή αρνούνται τη χορήγηση στοιχείων ή πληροφοριών, καθώς και αν παρακωλύουν ή παραπλανούν με οποιονδήποτε τρόπο το έργο των κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, υπέχουν ποινική ευθύνη, σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες διατάξεις και, ιδίως, τα άρθρα 169, 216, 222, 242 και 259 Π.Κ..

3. Το άρθρο 5 του ν. 3569/2007 (Α' 122), αντικαθίσταται ως ακολούθως:

1. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μπορεί να συνιστώνται σε περιφερειακές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (εφεξής Π.Ο.ΔΙ.Ν./Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.). Οι Π.Ο.ΔΙ.Ν./Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν ως κύρια αποστολή τη δίωξη των εγκλημάτων περί ναρκωτικών και οικονομικών εγκλημάτων που έχουν σχέση με τα ναρκωτικά, σύμφωνα με το ν. 3459/2006 (Α' 103) και το ν. 3922/2011 (Α' 35), όπως ισχύουν κάθε φορά.

2. Τα θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, διοικητικής υπαγωγής, στελέχωσης, εκπαίδευσης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά τις Π.Ο.ΔΙ.Ν./Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., ρυθμίζονται με Κανονισμό που εκδίδεται από τον Αρχηγό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., κυρώνεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζεται απόρρητος και δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

4. Από τους Οργανισμούς Λιμένα και τα Λιμενικά Ταμεία, παραχωρείται δωρεάν για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ύστερα από αίτημα της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, η προσφορότερη θέση ελλιμενισμού εντός της περιοχής δικαιοδοσίας τους, για τα πλωτά μέσα, τα οποία κατάσχονται ως μέσα μεταφοράς αντικειμένων λαθρεμπορίας, ναρκωτικών ουσιών, όπλων, εκρηκτικών ή μεταφοράς λαθρομεταναστών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις διαδικασίες.

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
send