logo-print

Άρθρο 24 - Νόμος 4058/2012

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2012

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

1. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη απονέμονται σε ιδιώτες, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, και σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ναυτικά μετάλλια δύο τάξεων:

α) Α' τάξεως, χρυσό, το οποίο απονέμεται σε όσους με κίνδυνο της ζωής τους συμμετέχουν στη διάσωση πλοίου ή ανθρώπου που διατρέχει κίνδυνο στη θάλασσα, για εξαιρετικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και την ελληνική ναυτιλία.

β) Β' τάξεως, αργυρό, που απονέμεται σε όσους χωρίς κίνδυνο της ζωής τους έχουν προβεί ή συμμετάσχει σε διάσωση πλοίου ή ανθρώπου που διατρέχει κίνδυνο, για καλές και άξιες ηθικής αμοιβής υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και την ελληνική ναυτιλία.

2. Δεν απαιτείται καμία καταβολή χρημάτων εκ μέρους των τιμωμένων για την απονομή των μεταλλίων σε αυτούς. Η αντίστοιχη δαπάνη καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

3. Δεν απονέμεται μετάλλιο σε όσους επαγγελματικά και με καταβολή αμοιβής προβαίνουν σε διασώσεις.

4. Μετάλλιο Β' τάξεως που απονεμήθηκε, μπορεί να προαχθεί σε Α' τάξεως με τις ίδιες προϋποθέσεις που προβλέπονται για την απονομή.

5. Το ναυτικό μετάλλιο φέρεται όπως όλα τα ελληνικά μετάλλια, έπεται των στρατιωτικών μεταλλίων και αποτελείται από ταινία πάχους δεκατριών χιλιοστών, διαιρούμενης κάθετα σε τρία ίσα μέρη, εκ των οποίων τα μεν άκρα έχουν χρώμα βαθύ κυανό, το δε μέσο χρώμα λευκό. Στο μέσο της ταινίας του μεταλλίου Α' τάξεως, προσαρτάται χρυσή άγκυρα ύψους έξι χιλιοστών.

6. Σε όσους έχουν ήδη τιμηθεί με παλαιό μετάλλιο επιτρέπεται να το αντικαταστήσουν με νέο, αντιστοίχου τάξεως, με δική τους δαπάνη, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη , η οποία εκδίδεται κατόπιν αίτη-σής τους στην αρμόδια, για την έκδοση αποφάσεων απονομής μεταλλίων τιμής, Διεύθυνση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (εφεξής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).

7. Η βεβαίωση των πράξεων της παραγράφου 1 γίνεται με Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία διατάσσεται από τον αρμόδιο Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατόπιν προτάσεως του Προϊσταμένου της Λιμενικής Αρχής στην περιοχή δικαιοδοσίας της οποίας έλαβε χώρα το συμβάν. Η διενεργηθείσα ΕΔΕ υποβάλλεται ιεραρχικώς στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. της παραγράφου 6, με τη διατύπωση γνώμης των προϊσταμένων του ενεργήσαντος την εξέταση.

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

send