logo-print

Άρθρο 41 - Νόμος 4058/2012 - Ρυθμίσεις θεμάτων Νοσοκομείων ΕΣΥ, Κέντρων Υγείας και ΟΚΑΝΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2012

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ανώνυμες Εταιρίες

1. Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών και ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών δύναται για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό και για την προσήκουσα λειτουργία τους και των Θεραπευτικών Μονάδων του ΟΚΑΝΑ, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό τους, να συνεργάζεται με ιατρούς ψυχιάτρους, ιατρούς παθολόγους ή και γενικούς ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, υπό καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Η σχετική δαπάνη καλύπτεται από ίδιους πόρους τους.

2. Στο άρθρο 8 του ν. 2889/2001 (Α' 37) προστίθεται παράγραφος 2 ως ακολούθως:

2. Η Νοσηλευτική Υπηρεσία διαρθρώνεται σε τομείς επικεφαλής των οποίων είναι τομεάρχες, που ορίζονται από τον Διοικητή της οικείας Δ.Υ.ΠΕ., μετά από επιλογή τους από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ίδιας Δ.Υ.ΠΕ..

3. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 1397/1983 (Α' 143) και το πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 18 του ν. 1397/1983 (Α' 143) αντικαθίστανται ως ακολούθως:

Υπεύθυνος για το συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας είναι ιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας ή οδοντίατρος, ο οποίος κατέχει βαθμό Διευθυντή Ε.Σ.Υ. και ορίζεται με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας.

4. Οι οφειλές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, του Π.Γ.Ν. Παπαγεωργίου, του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Αθηνών, του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών και του ΟΚΑΝΑ, οι οποίες έχουν προκύψει από την προμήθεια φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων και ορθοπεδικού υλικού της περιόδου των ετών 2007 - 2009, που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση του άρθρου 27 του ν. 3867/2010 (Α' 128), ανεξαρτήτως του λόγου, δεν εκκαθαρίζονται από τους φορείς με τη συνήθη διαδικασία. Η καταβολή των υποχρεώσεων αυτών θα διενεργείται μόνο σε εκτέλεση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων.

5. Στο άρθρο 9 στην παρ. 9 του ν. 4052/2012 (Α' 41) το εδάφιο: Στο Τμήμα γ: ΠΕ Κοινωνιολόγων ή ΠΕ Μηχανικών ή ΠΕ Ψυχολόγων και αν δεν υφίσταται υπάλληλος των ανωτέρω κλάδων ΤΕ Μηχανικών ή ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, αντικαθίσταται ως ακολούθως: Στο Τμήμα γ: ΠΕ Διοικητικού ή ΠΕ Κοινωνιολόγων ή ΠΕ Μηχανικών, ή ΠΕ Ψυχολόγων και αν δεν υφίσταται υπάλληλος των ανωτέρω κλάδων ΤΕ Μηχανικών ή ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού.

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ