logo-print

Άρθρο 7 - Υπουργική Απόφαση 2254/30.8.2013 - Γενικές Διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/09/2013

Κωδικοποιημένο
H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

1. Το Υπουργείο Οικονομικών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχουν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα μόνο για την ανάγνωση των στοιχείων και όχι για την επεξεργασία τους. Για την πρόσβαση χρησιμοποιούνται οι ίδιοι κωδικοί με τους αντίστοιχους γεωγραφικούς περιορισμούς που έχουν διατεθεί από το ΤΕΕ για την εποπτεία των δηλώσεων του Ν. 4014/2011. Νέοι κωδικοί αποστέλλονται μετά από αίτημα στην αρμόδια αρχή για το πληροφοριακό σύστημα.

2. Στις έντυπες αναφορές των πράξεων υπαγωγής και βεβαιώσεων που παράγονται από το πληροφοριακό σύστημα αναγράφεται ηλεκτρονικός κωδικός ελέγχου (Η.Κ.Ε). Μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Τ.Ε.Ε παρέχονται ηλεκτρονικά αντίγραφα με τη χρήση του εκδιδόμενου Η.Κ.Ε προς τους ιδιοκτήτες καθώς και τους Συμβολαιογράφους και τους Δικηγόρους που συμμετέχουν στη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων.

3. Μέχρι την έκδοση της κοινής Υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθορισμού της διαδικασίας κατάθεσης και απόδοσης του ειδικού προστίμου κατ’ εξουσιοδότηση της παρ.7 του άρθρου 30 του Ν.4178/2013 εφαρμόζονται και ισχύουν για την κατάθεση στα τραπεζικά ιδρύματα και την απόδοση οι διατάξεις του Ν.4014/2011 και οι κατ’ εξουσιοδότηση αυτών Υπουργικές Αποφάσεις καθώς και οι σχετικές συμβάσεις που καταρτίστηκαν με τραπεζικά ιδρύματα.

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

send