logo-print

Άρθρο 2.211 - Συνθήκη της Λισσαβώνας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/01/2009

Κωδικοποιημένο
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση

Το άρθρο 225 Α τροποποιείται ως εξής:

α) Το πρώτο εδάφιο αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, αποφασίζοντας σύμφωνα με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία, μπορούν να προβαίνουν στη σύσταση ειδικευμένων δικαστηρίων υπαγόμενων στο Γενικό Δικαστήριο, αρμόδιων να εκδικάζουν σε πρώτο βαθμό ορισμένες κατηγορίες προσφυγών οι οποίες ασκούνται σε συγκεκριμένους τομείς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο αποφασίζουν μέσω κανονισμών είτε μετά από πρόταση της Επιτροπής και διαβούλευση με το Δικαστήριο, είτε μετά από αίτημα του Δικαστηρίου και διαβούλευση με την Επιτροπή.».

β) Στο δεύτερο εδάφιο, ο όρος «η απόφαση» αντικαθίσταται από τον όρο «ο κανονισμός» και ο όρος «του εν λόγω τμήματος» αντικαθίστανται από τον όρο «του εν λόγω δικαστηρίου».

γ) Στο τρίτο εδάφιο, οι λέξεις «η απόφαση για τη σύσταση του τμήματος» αντικαθίστανται από τις λέξεις «ο κανονισμός για τη σύσταση του ειδικευμένου δικαστηρίου».

δ) Στο έκτο εδάφιο, ο όρος «η απόφαση» αντικαθίσταται από τον όρο «ο κανονισμός» και στο τέλος προστίθεται η ακόλουθη φράση: «Ο τίτλος Ι και το άρθρο 64 του Οργανισμού έχουν σε κάθε περίπτωση εφαρμογή στα ειδικευμένα δικαστήρια.».

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
send