Άρθρο 2
(α) Η Διεθνής Επιτροπή θα έχει το καθήκον της διασφάλισης του συντονισμού μεταξύ των Κυβερνήσεων που αντιπροσωπεύονται στην Επιτροπή, για θέματα σχετικά με τη Διεθνή Υπηρεσία Αναζητήσεων και της παροχής οδηγιών, που συμφωνούνται με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, για τις διαδικασίες της Διεθνούς Υπηρεσίας Αναζητήσεων.
(β) Οι οδηγίες που αναφέρονται στην παράγραφο (α) αυτού του Άρθρου, θα διαβιβάζονται προς ενέργεια στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.
(γ) Λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή των οδηγιών που συμφωνούνται στην παράγραφο (α) και η συνεργασία μεταξύ της Διεθνούς Επιτροπής και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού θα ρυθμιστούν με ειδικές συμφωνίες, μεταξύ της Διεθνούς Επιτροπής καν της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.