logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 2339/1995

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/09/1995

Υπό κωδικοποίηση
Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

1. Η παράγραφος 5 του άρθρου 3 του κωδ. ν. 2190/ 1920 "περί ανωνύμων εταιρειών", όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

"5. Κατάργηση ή περιορισμός του προνομίου επιτρέπεται μόνο μετά από απόφαση, η οποία λαμβάνεται σε ιδιαίτερη γενική συνέλευση εκείνων των προνομιούχων μετόχων, στους οποίους αφορά το προνόμιο, με πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) του εκπροσωπούμενου προνομιούχου κεφαλαίου.

Για τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης αυτής, τη συμμετοχή σε αυτήν, την παροχή πληροφοριών, την ψηφοφορία, ως και την ακύρωση των αποφάσεών της, εφαρμόζονται ανάλογα οι περί της γενικής συνέλευσης των μετόχων σχετικές διατάξεις.

Για τη μετατροπή των προνομιούχων χωρίς ψήφο μετοχών σε κοινές μετά ψήφου μετοχές απαιτείται, εκτός της κατά τα ανωτέρω αποφάσεως των προνομιούχων μετόχων και απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων κατόχων κοινών μετοχών, με την πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) του εκπροσωπούμενου κοινού μετοχικού κεφαλαίου.

Οι κατά τα ανωτέρω γενικές συνελεύσεις των μετόχων, κατόχων προνομιούχων και κοινών μετοχών, ευρίσκονται σε απαρτία και συνεδριάζουν εγκύρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όταν παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται σε αυτές μέτοχοι εκπροσωπούντες τα τρία τέταρτα (3/4) του συνόλου του καταβεβλημένου προνομιούχου ή κοινού κεφαλαίου αντίστοιχα".

2. Η παράγραφος 7 του άρθρου 3 του κωδ. ν. 2190/1920 καταργείται και η παράγραφος 8 του άρθρου αυτού παίρνει τον αριθμό 7.

3. Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 3β του κωδ. ν. 2190/1920 απαλείφεται.

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ