logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 2339/1995

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/09/1995

Υπό κωδικοποίηση
Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ανώνυμες Εταιρίες

1. Το άρθρο 7 του κωδ. ν. 2190/1920 "περί ανωνύμων εταιρειών", όπως ισχύει, καταργείται.

2. Τα εδάφια β' και ι' της παραγράφου 1 του άρθρου 7α του κωδ. ν. 2190/1920, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του π.δ/τος 360/1993 (ΦΕΚ 154 Α'). αντικαθίστανται ως εξής:

"β. Οι αποφάσεις της διοίκησης για την έγκριση της τροποποίησης ή κωδικοποίησης καταστατικών ανωνύμων εταιρειών, καθώς και ολόκληρο το νέο κείμενο του καταστατικού μαζί με τις τροποποιήσεις που έγιναν.”

"ι. Η δικαστική απόφαση παντός βαθμού, που κηρύσσει άκυρη την εταιρεία ή σε κατάσταση πτώχευσης, καθώς και οι δικαστικές αποφάσεις παντός βαθμού που αναγνωρίζουν ως άκυρες ή ακυρώνουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων.

Σε δημοσιότητα υποβάλλονται και οι δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν τις παραπάνω αποφάσεις".

3. Στην παράγραφο 11 του άρθρου 7β του κωδ. ν. 2190/1920 "περί ανωνύμων εταιρειών", όπως ισχύει, προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής:

"Το νέο κείμενο του καταστατικού πρέπει απαραίτητα να υπογράφεται από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου ή το νόμιμο αναπληρωτή του".

4. Στην παράγραφο 12 του άρθρου 7β του κωδ. ν. 2190/1920 "περί ανωνύμων εταιρειών", όπως ισχύει, προστίθενται νέα εδάφια ως εξής:

Η εταιρεία υποχρεούται να χορηγεί στους μετόχους της αντίγραφα πρακτικών γενικών συνελεύσεων.

Οι μέτοχοι στους οποίους η εταιρεία αρνείται να χορηγήσει αντίγραφα των πρακτικών της γενικής συνέλευσης, στην οποία παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δια νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τους, μπορούν να απευθυνθούν στην αρμόδια διοικητική αρχή, όπου τηρείται ο φάκελος της εταιρείας, η οποία υποχρεούται να τους χορήγησα τα αντίγραφα αυτά.

Οι τρίτοι και οι μη παραστάντες στη γενική συνέλευση μέτοχοι μπορούν να πάρουν αντίγραφα των πρακτικών της γενικής συνέλευσης' από την αρμόδια διοικητική αρχή, μόνο ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία".

Αγωγή περί κλήρου
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
send