logo-print

Άρθρο 3 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 1011/38/34─μβ΄ - Απόφαση - εκτέλεση σφράγισης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/10/2016

Κωδικοποιημένο
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Μετά την έκδοση απόφασης επί των αντιρρήσεων ή τη σιωπηρή απόρριψη αυτών κατά το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του προηγούμενου άρθρου ή την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας των πέντε (5) ημερών της παρ. 1 του προηγούμενου άρθρου, η αρμόδια αστυνομική αρχή εκδίδει αμελλητί απόφαση σφράγισης σύμφωνα με το Υπόδειγμα Β΄ του άρθρου 8 σε τρία (3) αντίτυπα. Από τα αντίτυπα αυτά το ένα επιδίδεται στον ιδιοκτήτη ή στο νόμιμο εκπρόσωπο ή σε εργαζόμενο του καταστήματος, το δεύτερο κοινοποιείται αυθημερόν στην αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος αρχή και το τρίτο παραμένει στο αρχείο της οικείας αστυνομικής αρχής με αποδεικτικό που συντάσσεται επί του σώματος της απόφασης. Εάν το κατάστημα είναι κλειστό ή ο ιδιοκτήτης/νόμιμος εκπρόσωπος/εργαζόμένος αυτού απουσιάζει, γίνεται σχετική μνεία στο σώμα της απόφασης και θυροκολλείται.

2. Η σφράγιση πραγματοποιείται εντός πέντε (5) ημερών από την επίδοση ή τη θυροκόλληση της απόφασης σφράγισης, εκτός από τις περιπτώσεις που η λειτουργία του καταστήματος έχει διακοπεί για οιονδήποτε πραγματικό ή νομικό λόγο, οπότε και η σφράγιση πραγματοποιείται άμεσα με την επαναλειτουργία του καταστήματος. Σε περίπτωση που η αρμόδια αστυνομική αρχή έχει κρίνει ως βάσιμες τυχόν υποβληθείσες, κατά το προηγούμενο άρθρο, αντιρρήσεις, η σφράγιση δύναται να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, που δεν υπερβαίνει, όμως, τις δεκαπέντε (15) ημέρες από την επίδοση ή θυροκόλληση της απόφασης σφράγισης.

3. Η σφράγιση εκτελείται από αστυνομικό προσωπικό της οικείας αστυνομικής αρχής. Σφράγιση δύναται να πραγματοποιηθεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας και καθ' όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Η απουσία του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του καταστήματος, κατά την πραγματοποίηση της σφράγισης δεν αναστέλλει τη διαδικασία.

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send