logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 180/1979

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/10/2003

Υπό κωδικοποίηση
Πολιτειολογία
Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023

1. Απαγορεύεται η υφ’ οιανδήποτε ιδιότητα εργασία εις τα εις το άρθρον 1 παράγρ. 1 του παρόντος Διατάγματος κέντρα διασκεδάσεως και καταστήματα άνευ αδείας της Αστυνομικής Αρχής. Η διάταξις αυτή εφαρμόζεται και διά τους παρέχοντας μη εξηρτημένης εργασίαν, εφ’ όσον η απασχόλησις των συνδέεται με την εξυπηρέτησιν λειτουργικών αναγκών του κέντρου διασκεδάσεως ή του καταστήματος.

2. Η κατά την προηγούμενη παράγραφο άδεια χορηγείται από την οικεία Υπηρεσία Ασφαλείας κατόπιν υποβολής από τον ενδιαφερόμενο των εξής δικαιολογητικών:

α. Αίτηση εκδόσεως άδειας εργασίας σε καταστήματα Π.Δ.180/1979 (Α΄- 46).

β. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης.

γ. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες.

Απαγορεύεται η χορήγηση άδειας σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ως και στους καταδικασθέντες τελεσίδικα για εγκλήματα κατά της ζωής ή σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση, για αδικήματα που αφορούν τα ήθη γενικά, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή όπλου και του Nόμου περί ναρκωτικών.

Οι απαγορεύσεις της παρούσας παραγράφου δεν ισχύουν αν παρήλθε πενταετία από την έκτιση ή την παραγραφή της ποινής ή τη με χάρη άφεση αυτής, εκτός αν η χάρη απενεμήθηκε με άρση των συνεπειών.

3. Οι απασχολούντες προσωπικόν άνευ της υπό του παρόντος άρθρου προβλεπομένης αδείας, ως και οι άνευ ταύτης εργαζόμενοι τιμωρούνται διά κρατήσεως ή προστίμου κατά τα ειδικώτερον οριζόμενα εις το άρθρον 156 παράγρ. 1 του Β.Δ. της 31.12.1957/20.1.1958 «περί κωδικοποιήσεως διατάξεων αφορωσών το Σώμα της Αστυνομίας Πόλεων».

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

send