logo-print

Άρθρον 6 - Κανονισμός 293/2016 Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/12/2016

Κωδικοποιημένο
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση

Η Διοικητική - Διαχειριστική Επιτροπή έχει τας εξής αρμοδιότητας:

α) Μεριμνά διά την διοίκησιν και χρηστήν διαχείρισιν των εσόδων και των περιουσιακών στοιχείων του Ιερού Προσκυνήματος.

β) Καταρτίζει τον ετήσιον προϋπολογισμόν και απολογισμόν του Ιερού Προσκυνήματος, τους οποίους υποβάλλει προς έγκρισιν εις το Μητροπολιτικόν Συμβούλιον.

γ) Εφαρμόζει τον εγκεκριμένον προϋπολογισμόν, του ταμίου ενεργούντος τας σχετικάς πληρωμάς, ενώ αποφασίζει περί της διαθέσεως των πλεονασμάτων, καθ’ υπόδειξιν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, υπέρ της ενισχύσεως του πολιτιστικού, του φιλανθρωπικού και εν γένει ποιμαντικού και ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

δ) Τηρεί τα απαιτούμενα διοικητικά και διαχειριστικά βιβλία (Πρωτοκόλλου, Πράξεων Διοικητικής - Διαχειριστικής Επιτροπής, Ταμείου, Κτηματολογίου, στελεχών αποδείξεων εισπράξεων και πληρωμών, κ.λπ.), τα οποία προηγουμένως θεωρούνται αρμοδίως υπό της Ιεράς Μητροπόλεως.

ε) Αποφασίζει την πρόσληψιν, την απόλυσιν και τας μεταβολάς του μη κληρικού προσωπικού, του αναγκαίου διά την απρόσκοπτον και αρτίαν λειτουργίαν του Ιερού Προσκυνήματος.

στ) Αποφασίζει διά τα σχετικά προς την συντήρησιν και καλήν λειτουργίαν του Ιερού Προσκυνήματος ως και δι’ οιονδήποτε αναφυόμενον ζήτημα.

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ