logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 2741/1999 - Αναγγελία απαιτήσεων πιστωτών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/09/1999

Υπό κωδικοποίηση
Ανώνυμες Εταιρίες
Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η εκκαθαρίστρια υποχρεούται, εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της κατά το άρθρα 1 παρ. 2 απόφασης διορισμού της, να δημοσιεύσει σε δύο ημερήσιες εφημερίδες και μία οικονομική εφημερίδα των Αθηνών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 26 παρ. 2 περιπτώσεις β' και γ' του κ ν. 2190/ 1920 πρόσκληση αναγγελίας απαιτήσεων των δανειστών του Ο.Α.Ε., πλην του Δημοσίου, των οποίων οι απαιτήσεις δεν είναι καταχωρημένες στπ βιβλία της εταιρείας και στον ισολογισμό της ως βέβαιες, εκκαθαρισμένες και ληξιπρόθεσμες.

2. Οι παραπόνω δανειστές υποχρεούνται εντός προθεσμίας ενός (I) μηνός από τη δημοσίευση της πρόσκλησης της προηγούμενης παραγράφου να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους. Η αναγγελία πρέπει να είναι πλήρης και ακριβής και να περιέχει τουλάχιστον το ποσά της απαιτήσεως, το χρόνο που κατέστη ή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη, το χρόνο γενέσεως, τη γενεσιουργό οιπ'α της απαιτήσεως και το τυχόν προνόμιο. Εφόσον δεν έγινε εμπρόθεσμη αναγγελία, η σχετική απαίτηση ατιςσβέννυται.

3, Απαιτήσεις οι οποίες αναγγέλθηκαν κατά τσ οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο παραγράφονται σε ένα (1) έτος οπό την αναγγελία τους. εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί νωρίτερα η παραγραφή τους. Η κατά την προηγούμενη παράγραφο αναγγελία δεν διακόπτει ούτε αναστέλλει την παραγραφή που έχει αρχίσει να τρέχει. Το άρθρο 443 Α.Κ δεν εφαρμόζεται για τις απαιτήσεις που παραγράφηκαν κατά την παρούσα διάταξη.

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση