logo-print

Άρθρο 4 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 26083/887 - Διαδικασία υλοποίησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/06/2016

Κωδικοποιημένο
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

1. Το ποσοστό μείωσης (a%) έκαστης καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης του ΕΤΕΑ, υπολογίζεται με τον προπεριγραφόμενο τρόπο, από την ΗΔΙΚΑ.

2. Από το ΕΤΕΑ αποστέλλονται στην ΗΔΙΚΑ: α) πίνακας με τα στοιχεία του ετήσιου ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων γήρατος (AR) ανά τομέα, ταμείο ή κλάδο του ΕΤΕΑ, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 της παρούσας, β) πίνακας με το ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης επανυπολογισμού (ARn ), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 1 της παρούσας και γ) πίνακας με το Μέσο Ετήσιο Ποσοστό Αναπλήρωσης (ARo ) στις περιπτώσεις των παρ. 2 του άρθρου 3 και παρ. 4 του άρθρου 5 της παρούσας.

3. Η διαδικασία επανυπολογισμού των επικουρικών συντάξεων υλοποιείται από την ΗΔΙΚΑ και αποτυπώνεται στο πληροφοριακό της αρχείο, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 6 της παρούσας.

4. Για τομείς για τους οποίους δεν υπάρχουν επαρκή ηλεκτρονικά δεδομένα για την υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας, πραγματοποιείται άμεσα και μέχρι 31 Ιουλίου 2016 με μέριμνα του ΕΤΕΑ, καταχώριση ομάδας συντάξεων γήρατος, για τις οποίες υπάρχουν πλήρη στοιχεία, με βάση τα οποία μπορεί να επιβεβαιωθεί η καταβαλλόμενη σύνταξη κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας, με ποσοστό απόκλισης κατ' απόλυτη τιμή έως 5%.

Σημειώσεις επί του νόμου

Όπως διορθώθηκε με το ΦΕΚ 1623/8.6.2016

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
send