logo-print

Άρθρο 69Γ - Νόμος 4387/2016 - Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΓΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/02/2018

Υπό κωδικοποίηση
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Από τις Περιφερειακές Οργανικές Μονάδες του ΟΓΑ αποτελούν εφεξής υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α. τα Τμήματα Ασφάλισης και Παροχών, υπαγόμενες στον Διοικητή, με την ίδια οργανωτική δομή και ασφαλιστικές αρμοδιότητες ΟΓΑ και μετονομάζονται ως ακολούθως:

α. Τμήμα Ασφάλισης και Παροχών του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης μετονομάζεται σε Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με έδρα την Κομοτηνή.

β. Τμήμα Ασφάλισης και Παροχών του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Κεντρικής Μακεδονίας μετονομάζεται σε Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

γ. Τμήμα Ασφάλισης και Παροχών του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Δυτικής Μακεδονίας μετονομάζεται σε Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη.

δ. Τμήμα Ασφάλισης και Παροχών του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Ηπείρου μετονομάζεται σε Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα.

ε. Τμήμα Ασφάλισης και Παροχών του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Θεσσαλίας μετονομάζεται σε Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα.

στ. Τμήμα Ασφάλισης και Παροχών του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Στερεάς Ελλάδας μετονομάζεται σε Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.

ζ. Τμήμα Ασφάλισης και Παροχών του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Δυτικής Ελλάδας μετονομάζεται σε Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα.

η. Τμήμα Ασφάλισης και Παροχών του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Πελοποννήσου μετονομάζεται σε Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη.

θ. Τμήμα Ασφάλισης και Παροχών του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Κρήτης μετονομάζεται σε Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

2. Στα Τμήματα της παραγράφου 1 ως Προϊστάμενοι τοποθετούνται κατά προτεραιότητα υπάλληλοι που υπηρετούσαν στις αντίστοιχες οργανικές μονάδες του ΟΓΑ και κατά τα λοιπά εφαρμόζεται η περίπτωση β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 101 του παρόντος νόμου, όπως ισχύει.

3. Σε όλες τις παραπάνω οργανικές μονάδες του Ε.Φ.Κ.Α. ανατίθεται επιπλέον η αρμοδιότητα της συμπλήρωσης του Απογραφικού Δελτίου Συνταξιοδότησης των Αγροτών και της αποστολής στη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων.

4. Οι Ανταποκριτές του ΟΓΑ που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 16 του ν. 4169/1961, όπως ισχύουν, συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους για θέματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης των προσώπων του άρθρου 40, κατ’ εντολή και για λογαριασμό του ΕΦΚΑ, μέχρι την έκδοση του Οργανισμού του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του παρόντος.

5.α) Μέχρι την έκδοση του Οργανισμού του ΕΦΚΑ οι πάσης φύσης αμοιβές και αποζημιώσεις των Ανταποκριτών του ΟΓΑ καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ και βαρύνουν τον προϋπολογισμό του. Οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που αναφέρονται σε αρμοδιότητες του Δ.Σ. και του Διοικητή του ΟΓΑ σχετικά με τον ορισμό, την αντικατάσταση, την παύση, καθώς και με όλα εν γένει τα ζητήματα που αφορούν το θεσμό των Ανταποκριτών, νοούνται ότι αναφέρονται σε αντίστοιχες αρμοδιότητες του Δ.Σ. και του Διοικητή του ΕΦΚΑ και ισχύουν έναντι αυτών.

β) Μέσα σε δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι προσωπικοί φάκελοι, το μηχανογραφημένο Μητρώο, καθώς και οι λοιπές μηχανογραφικές εφαρμογές που τηρούνται στον πρώην ΟΓΑ για τους Ανταποκριτές, περιέρχονται στον ΕΦΚΑ. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας παράδοσης-παραλαβής καθορίζονται με κοινή απόφαση των Διοικητών του ΟΠΕΚΑ και του ΕΦΚΑ.

Σημειώσεις επί του άρθρου

Το παρόν άρθρο προστέθηκε με το άρθρο 42 του Ν. 4445/2016

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ