logo-print

Άρθρο 1 - Πράξη Υπουργικού Συβουλίου 3/24.1.2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/01/2017

Κωδικοποιημένο
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

Η παρ. 1 της 38/2-11-2015 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου «Σύσταση Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής» αντικαθίσταται ως εξής:

«Συνιστάται Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.), στο οποίο μετέχουν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ως Πρόεδρος, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τη διασφάλιση της ενότητας της Κυβέρνησης και της συνοχής του κυβερνητικού έργου, ως μέλη. Τακτικά μέλη του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π., χωρίς δικαίωμα ψήφου, είναι επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα εργασίας και ένταξης στην απασχόληση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής προστασίας, κοινωνικής συνοχής και πρόνοιας.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τον Πρόεδρο του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. αναπληρώνει ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους δε υπουργούς οι οριζόμενοι απ' αυτούς αναπληρωτές υπουργοί ή υφυπουργοί.

Εάν δεν έχει διοριστεί Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. και ο αναπληρωτής του ορίζονται με απόφαση του Πρωθυπουργού από τα πρόσωπα του πρώτου εδαφίου.

Στις συνεδριάσεις παρίσταται ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αναπληρώνεται από έναν εκ των Προϊσταμένων των Γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Καθήκοντα Γραμματέα ασκεί ο Συντονιστής. Ως Συντονιστής ορίζεται με απόφαση του Προέδρου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμβουλος ή ειδικός συνεργάτης ή μετακλητός υπάλληλος ή υπάλληλος αποσπασμένος στο Πολιτικό Γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου».

Πολιτειολογία
Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24