logo-print

Άρθρο 1 - Προεδρικό Διάταγμα 14/2017 - Μονάδα διασφάλισης της ποιότητας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/03/2017

Κωδικοποιημένο
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Το διδακτικό, ερευνητικό και κάθε άλλο έργο των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) υπόκειται σε διαρκή αξιολόγηση με σκοπό τη διασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας της έρευνας και διδασκαλίας, των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και των λοιπών υπηρεσιών που παρέχονται από αυτά, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

2. Κάθε Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Σ.Ε.Ι.) είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του, καθώς και για την αποτελεσματική λειτουργία και απόδοση των υπηρεσιών του, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Α.Σ.Ε.Ι, στο πλαίσιο των αρχών και κατευθύνσεων της Αρχής για τη Διασφάλιση και Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

3. Για τον παραπάνω σκοπό αρμόδια σε κάθε Α.Σ.Ε.Ι. είναι η Μονάδα Διασφάλισης της Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.). Η ΜΟ.ΔΙ.Π. συγκροτείται με απόφαση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου (Ε.Σ.) του Α.Σ.Ε.Ι. και αποτελείται από τον Διοικητή ή τον Υποδιοικητή του Α.Σ.Ε.Ι. ως Πρόεδρο, πέντε (5) μέλη του διδακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού του Α.Σ.Ε.Ι. και δύο (2) αξιωματικούς - μέλη του στρατιωτικού διδακτικού προσωπικού που προτείνονται από τον Κοσμήτορα, καθώς και τρεις (3) αξιωματικούς του Α.Σ.Ε.Ι. που παρέχουν εκπαιδευτικό έργο ως στρατιωτικοί εκπαιδευτές και προτείνονται από το Διευθυντή Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, έναν (1) εκπρόσωπο κάθε κατηγορίας προσωπικού με δικαίωμα ψήφου όταν συζητούνται θέματα της αντίστοιχης κατηγορίας προσωπικού, (έναν εκπρόσωπο από τις Διοικητικές Υπηρεσίες τον οποίο ορίζει το Ε.Σ., έναν εκπρόσωπο από το Ειδικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.Ε.ΔΙ.Π.) - τον εκπρόσωπο στην Α.Σ, έναν από το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (Ε.Τ.Ε.Π.) - τον εκπρόσωπο στην Α.Σ.), τον αρχαιότερο Εύελπι ή Ναυτικό Δόκιμο ή Ίκαρο. Σε περίπτωση ύπαρξης μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων στη ΜΟ.ΔΙ.Π. συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος ως μέλος.

4. Η ΜΟ.ΔΙ.Π. έχει τις αρμοδιότητες όπως καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

5. Η ρύθμιση τεχνικών - λεπτομερειακών ζητημάτων των διαδικασιών λειτουργίας του εσωτερικού συστήματος διασφάλισης ποιότητας του Α.Σ.Ε.Ι. καθορίζονται με απόφαση του Ε.Σ. ύστερα από εισήγηση της ΜΟ.ΔΙ.Π., σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΔΙΠ, και δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Α.Σ.Ε.Ι.

6. Για τους παραπάνω σκοπούς η ΜΟ.ΔΙ.Π. συνεργάζεται με την ΑΔΙΠ, αναπτύσσει πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης των δεδομένων της διασφάλισης ποιότητας και έχει την ευθύνη για τη συστηματική παρακολούθηση και δημοσιοποίηση στον ιστότοπο του Α.Σ.Ε.Ι. των σχετικών με την αξιολόγησή του διαδικασιών και των αποτελεσμάτων τους.

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send