logo-print

Άρθρο - Υπουργική Απόφαση 76275 οικ./15.10.2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/10/2015

Κωδικοποιημένο
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Στην παρ. 2 του άρθρου 3 προστίθεται στο τέλος του εδαφίου η φράση: «εκ των Δικαστών».

− Στην παρ. 4 του άρθρου 5 αντί «του οικείου Εφετείου» αναγράφεται η φράση: «του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία έχει μονογραφεί από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων».

− Στην παρ. 4 του άρθρου 5 στο τέλος του πρώτου εδαφίου προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Σε περίπτωση που υποψήφιος δηλώνει οποιαδήποτε ειδική ανάγκη στο να ανταποκριθεί σε γραπτή δοκιμασία ορίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή μέλος ή υπάλληλος, ο οποίος θα καταγράφει ό,τι ο διαγωνιζόμενος υπαγορεύει. Για τη διαδικασία αυτή προβλέπεται ξεχωριστός χώρος στο εξεταστικό κέντρο. Στο γραπτό του υποψηφίου επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του υπογράφοντα για την πλήρη καταγραφή των υπαγορευμένων. Η δήλωση αυτή κρατείται από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων και δεν διαβιβάζεται στην Ομάδα Βαθμολόγησης. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει ενημερώσει εγκαίρως την Οργανωτική Επιτροπή προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά ή τον Γραμματέα αυτής προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες».

− Στην παρ. 5 του άρθρου 5 στο τέλος του δεύτερου εδαφίου προστίθεται η φράση: «και του αριθμού μητρώου ασκουμένου».

− Στην παρ. 4 του άρθρου 6 στο τέλος του πρώτου εδαφίου προστίθεται η φράση: «παραθέτοντας και αναλυτική βαθμολογία για κάθε ερώτημα».

Κατά τα λοιπά, η με αριθ. 67514οικ./14−9−2015 (Β΄2014) απόφαση ισχύει ως έχει.

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ