logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 46/2017 - Διοίκηση - Λειτουργία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/05/2017

Κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5

1. Το Ίδρυμα διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Τήνου ή άλλο αιρετό ή μη πρόσωπο που ορίζεται από αυτόν.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

α) Ο Κώστας Τσόκλης ή άλλο μέλος της οικογένειας του ή πρόσωπο που αυτός/αυτό υποδεικνύει.

β) Δύο (2) τουλάχιστον δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τήνου, εκ των οποίων ο ένας προέρχεται από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

γ) Ο εκάστοτε εκπρόσωπος της τοπικής Κοινότητας Κάμπου.

δ) Λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού επτά (7) ορίζονται πρόσωπα που έχουν ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση ή ειδικές γνώσεις σχετικές με το σκοπό του ιδρύματος.

Τα υπό στοιχεία β), γ) και δ) μέλη, με τους αναπληρωτές τους ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ε) Ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων του ιδρύματος, εφόσον απασχολούνται περισσότεροι από δέκα (10) εργαζόμενοι, ο οποίος προτείνεται από την γενική συνέλευση των τακτικών υπαλλήλων εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την αποστολή της πρόσκλησης.

3. Ο Πρόεδρος αναπληρώνεται από τον Αντιπρόεδρο, ο οποίος εκλέγεται από το Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ των μελών του.

4. Απαρτία υφίσταται, όταν τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα.

5. Το Ίδρυμα εκπροσωπείται ενώπιον κάθε αρχής από τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο.

6. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή.

7. Στο Ίδρυμα λειτουργεί τριμελής Εκτελεστική Επιτροπή, που αποτελείται από τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο και δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα τακτικά, καθώς και δύο αναπληρωματικά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, εκλέγονται από το διοικητικό συμβούλιο με σχετική πλειοψηφία. Η εκλογή γίνεται ευθύς μόλις το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτηθεί σε σώμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του και η Εκτελεστική Επιτροπή έχουν, ως προς τη διοίκηση του ιδρύματος, τις αρμοδιότητες Δημοτικού Συμβουλίου, Δημάρχου και Οικονομικής Επιτροπής, αντιστοίχως.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί με πράξη του, που δημοσιεύεται σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 87 του ν. 3463/2006, όπως ισχύει, να μεταβιβάσει ορισμένες από τις αρμοδιότητες του σε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ή στον γενικό διευθυντή, που τυχόν προβλέπεται από τον οργανισμό του ιδρύματος ή σε άλλο ανώτατο ή ανώτερο υπάλληλό του.

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
send