logo-print

Παράρτημα 2 - Άρθρο πρώτο - Νόμος 4471/20172

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Άρθρο 1

Α. Η Ελληνο-Νορβηγική Κοινή Επιτροπή για τη Συνεργασία σε Αμυντικό Εξοπλισμό (στο εξής καλούμενη «η Επιτροπή») είναι ο κύριος Φορέας υπεύθυνος για τον χειρισμό όλων των ζητημάτων σχετικά με την υπογραφή του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης.

Β. Συνιστά ευθύνη της Επιτροπής να εξασφαλίσει ότι τηρούνται όλες οι κατευθυντήριες αρχές του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης.

Γ. Η Επιτροπή είναι η μόνη αρμόδια να τροποποιήσει/ συμπληρώσει τους τομείς οι οποίοι αναφέρονται στο Παράρτημα 1 του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης.

Άρθρο 2

Τα μέλη πλήρους δικαιώματος της Επιτροπής είναι οι αντιπρόσωποι των Αρχών που αναφέρονται στο Άρθρο 98 του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης. Κάθε Συμβαλλόμενος θα ορίσει έναν πρόεδρο για την αντιπροσώπευσή του στην Επιτροπή. Η Επιτροπή μπορεί να προσκαλέσει στις συνεδριάσεις της, εκπροσώπους από άλλες Αρχές, αμυντικές βιομηχανίες και οργανισμούς, καθώς και εμπειρογνώμονες ειδικούς σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Άρθρο 3

Όσον αφορά την υλοποίηση των αρχών οι οποίες περιέχονται στο παρόν Μνημόνιο Συμφωνίας, η Επιτροπή πρόκειται:

Α. Να εξασφαλίσει ανταλλαγή όλων των απαραίτητων πληροφοριών σχετικά με τις εκτιμώμενες ανάγκες κάθε Συμβαλλόμενου για ΑΜΥΝΑ και να ενθαρρύνει συναντήσεις εμπειρογνωμόνων ειδικών με σκοπό την πραγματοποίηση εξαντλητικών μελετών σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριοτήτων.

Β. Να ενθαρρύνει τη σχέση μεταξύ των βιομηχανιών και των δύο Χωρών στον τομέα ΑΜΥΝΑΣ.

Γ. Να προτείνει κατάλληλα μέτρα για να ληφθούν, σύμφωνα με τους εθνικούς κανονισμούς προμηθειών, ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, προμηθειών και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Δ. Να προτείνει επισκέψεις στο έδαφος του άλλου, προκειμένου να εντοπιστούν και προαχθούν ευκαιρίες διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Ε. Να επικαιροποιεί και/ή τροποποιεί το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας με πρόσθετους τομείς πιθανών συνεργασιών.

ΣΤ. Να δικαιούται να επιθεωρεί επί διμερούς βάσης, όλα τα προβλήματα σχετικά με αμυντικά υλικά και εξοπλισμό, προκειμένου να συνεισφέρει στην έρευνα για σχετικές λύσεις.

Ζ. Να εξετάζει συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία σχετίζονται με τις σχέσεις με τρίτες χώρες, ειδικά σχετικά με την εξαγωγή εξοπλισμού ο οποίος έχει αναπτυχθεί ή συμπαραχθεί όπως αναφέρεται στο παρόν Μνημόνιο Κατανόησης και τη μετάδοση πληροφοριών οι οποίες παρέχονται εντός του πλαισίου του παρόντος Μνημονίου Συνεννόησης.

Η. Να επαληθεύει, μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, το καθεστώς υλοποίησης του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης και να προτείνει στους Συμβαλλόμενους, εάν απαιτείται, πιθανές τροποποιήσεις αυτού.

Θ. Να λαμβάνει υπόψη οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικό- με το παρόν Μνημόνιο Κατανόησης.

Άρθρο 4

Η Επιτροπή θα εξετάζει τα μέτρα που λαμβάνονται με σκοπό να διασφαλίσει ότι:

Α. Θα ενημερωθούν αναλυτικά τα υπεύθυνα κυβερνητικά γραφεία και, μέσω ' αυτών, η εθνική βιομηχανία του αντίστοιχου Συμβαλλομένου, σχετικά με τις συναντήσεις επί συγκεκριμένων τομέων ενδιαφέροντος.

Β. Θα επιτευχθεί ο στόχος συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στο αντίστοι- χο έδαφος των Συμβαλλομένων στον τομέα αμυντικής τεχνολογίας, όπως ορίζεται στα άρθρα 6 και 7 του πα- ρόντος Μνημονίου Συνεννόησης.

Άρθρο 5

Οι τακτικές συναντήσεις της Επιτροπής θα διεξάγονται ετησίως εκ περιτροπής.

Ο τόπος οποιωνδήποτε εκτάκτων συναντήσεων θα συμφωνείται κατά περίπτωση.

Το Έθνος φιλοξενίας θα προεδρεύει στη συνάντηση και θα παρέχει γραμματειακή υποστήριξη. Οι συζητήσεις και τα αντικείμενα δράσης στη συνάντηση θα καταγράφονται σε πρακτικά τα οποία θα συντάσσονται από τη γραμματεία της χώρας όπου λαμβάνει χώρα η συνάντηση και θα υπογράφονται από τον Πρόεδρο κάθε αντιπροσωπείας.

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

send