logo-print

Άρθρο 13 - Προεδρικό Διάταγμα 57/2017 - Τρόπος επιλογής και διορισμού Γενικού Διευθυντή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/06/2017

Κωδικοποιημένο
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. H επιλογή του Γενικού Διευθυντή γίνεται μετά από δημόσια προκήρυξη της θέσης και ανακοίνωση στον ιστότοπο της Α.Ε.Π.Π. και σε δύο (2) ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών ευρείας κυκλοφορίας. Με τη δημόσια προκήρυξη, η Α.Ε.Π.Π. καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για επιλογή μέσα σε προθεσμία που ειδικώς ορίζεται στη δημόσια προκήρυξη και που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από δέκα (10) ημέρες από τη δημοσίευση. Στη δημόσια προκήρυξη προσδιορίζονται τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων, καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνυποβληθούν.

2. Ο Γενικός Διευθυντής είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και διορίζεται για πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεωθεί μία φορά με απόφαση της Ολομέλειας της Α.Ε.Π.Π. Η θητεία του Γενικού Διευθυντή μπορεί να διακόπτεται πριν από τη λήξη της για λόγους που ανάγονται σε αδυναμία ή σε πλημμελή εκπλήρωση των καθηκόντων του, με πράξη του Προέδρου, που εκδίδεται ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση της Α.Ε.Π.Π.

3. Υποψήφιοι για τη θέση του Γενικού Διευθυντή μπορεί να είναι και δημόσιοι υπάλληλοι ή λειτουργοί ή εργαζόμενοι σε φορείς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται κάθε φορά που έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Ο Γενικός Διευθυντής επιλέγεται από την Ολομέλεια της Α.Ε.Π.Π. και διορίζεται με απόφαση του Προέδρου. Για την επιλογή εισηγείται στην Α.Ε.Π.Π. τριμελής επιτροπή, η οποία συγκροτείται με απόφασή της και αποτελείται από τον Πρόεδρο της Α.Ε.Π.Π. και δύο μέλη. Σε περίπτωση που επιλέγεται υπάλληλος φορέα του δημοσίου τομέα η θέση πληρούται με απόσπαση για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία.

4. Ο Γενικός Διευθυντής, μετά τη λήξη της θητείας του, εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση του και να ασκεί τα καθήκοντά του έως την επιλογή και τοποθέτηση νέου και σε κάθε περίπτωση για χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους έξι (6) μήνες.

5. Αν κενωθεί η θέση του Γενικού Διευθυντή πριν από τη λήξη της θητείας του, επιλέγεται νέος, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις. Μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση νέου, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή ασκεί, με απόφαση του Προέδρου της Α.Ε.Π.Π., ο αρχαιότερος των Προϊσταμένων Διευθύνσεων που έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση