logo-print

Άρθρο 15 - Προεδρικό Διάταγμα 57/2017 - Τρόπος επιλογής και διορισμού Προϊσταμένων Διευθύνσεων, Τμημάτων και Γραφείων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/06/2017

Κωδικοποιημένο
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων επιλέγονται μετά από δημόσια προκήρυξη του Προέδρου της Α.Ε.Π.Π., που λαμβάνει την προσήκουσα δημοσιότητα, και αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υποψηφίων, από την ολομέλεια της Α.Ε.Π.Π., ύστερα από γνώμη τριμελούς επιτροπής που συγκροτείται με απόφαση του Προέδρου της Α.Ε.Π.Π. και η οποία απαρτίζεται από δύο (2) μέλη της Α.Ε.Π.Π. και τον Γενικό Διευθυντή.

2. Στη διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων Διευθύνσεων συμμετέχουν ως υποψήφιοι υπάλληλοι της Α.Ε.Π.Π., καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι ή λειτουργοί ή εργαζόμενοι σε φορείς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται κάθε φορά, που έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Σε περίπτωση που επιλέγεται υπάλληλος φορέα του δημόσιου τομέα, η θέση πληρούται με απόσπαση για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία.

3. Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων επιλέγονται και τοποθετούνται στις θέσεις αυτές για θητεία τριών (3) ετών με απόφαση του προέδρου της Α.Ε.Π.Π. Η θητεία του Προϊσταμένου Διεύθυνσης μπορεί να διακόπτεται πριν από τη λήξη της για λόγους που ανάγονται σε αδυναμία ή σε πλημμελή εκπλήρωση των καθηκόντων του, με πράξη του Προέδρου, που εκδίδεται ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση της Α.Ε.Π.Π.

4. Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης μετά τη λήξη της θητείας του, εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση του και να ασκεί τα καθήκοντά του έως την επιλογή και τοποθέτηση νέου προϊσταμένου.

5. Αν κενωθεί θέση Προϊσταμένου Διεύθυνσης πριν τη λήξη της θητείας του, επιλέγεται νέος, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις. Μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση νέου, καθήκοντα Προϊσταμένου Διεύθυνσης ασκεί, με απόφαση του Γενικού Διευθυντή, ο αρχαιότερος των Προϊσταμένων Τμημάτων που έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

6. Για τις θέσεις των Προϊσταμένων Τμημάτων επιλέγονται υπάλληλοι της Α.Ε.Π.Π., κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών που έχουν επαγγελματική εμπειρία σε σχετικό αντικείμενο, στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον δύο (2) ετών. Στη διαδικασία επιλογής δύνανται να συμμετέχουν και υπάλληλοι που υπηρετούν στην Α.Ε.Π.Π. με απόσπαση.

7. Οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων επιλέγονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο συγκροτείται με πράξη του Προέδρου της Αρχής. Οι επιλεγέντες Προϊστάμενοι Τμημάτων τοποθετούνται με απόφαση του προέδρου της Α.Ε.Π.Π. για θητεία τριών (3) ετών στις αντίστοιχες θέσεις.

8. Οι Προϊστάμενοι του Γραφείου Προέδρου και της Γραμματείας των Κλιμακίων ορίζονται με απόφαση του Προέδρου της Α.Ε.Π.Π. Οι εν λόγω θέσεις προϊσταμένων αντιστοιχούν σε θέσεις Προϊσταμένου Τμήματος της Α.Ε.Π.Π.

9. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, αν οι θέσεις Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων δεν καλυφθούν από υποψηφίους με την οριζόμενη εμπειρία, είναι δυνατόν να καλυφθούν από υποψηφίους με εμπειρία μικρότερου χρόνου.

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send