logo-print

Άρθρο 3 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 1858/10.7.2017 - Φορείς της Δράσης και Αρμοδιότητες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/07/2017

Κωδικοποιημένο
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι Φορείς της δράσης είναι οι ακόλουθοι:

α) Φορέας Πρότασης της δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Υ.Ψ.Π.Τ.Ε).

β) Φορείς Υλοποίησης της δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Υ.Ψ.Π.Τ.Ε) και οι Δήμοι, στους οποίους εντάσσονται τα νησιά του Παραρτήματος II της παρούσας.

γ) Φορέας Συνδρομής της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Υ.Ψ.Π.Τ.Ε) στην υλοποίηση της δράσης είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).

δ) Φορέας Ελέγχου και Εποπτείας της δράσης είναι το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ).

ε) Φορέας Χρηματοδότησης της δράσης είναι κατά αρχήν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).

2. Οι αρμοδιότητες των Φορέων της δράσης είναι οι ακόλουθοι:

α) Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Υ.Ψ.Π.Τ.Ε), ως Φορέας Πρότασης και Υλοποίησης της δράσης:

- Παρέχει στους λοιπούς Φορείς Υλοποίησης και Συνδρομής της δράσης τις αναγκαίες πληροφορίες που έχει στη διάθεση της για την επιτυχή εκτέλεση της δράσης.

- Χορηγεί κάθε απαραίτητη πληροφορία και διευκόλυνση στην Ε.Ε.Τ.Τ. ως φορέα Συνδρομής στην υλοποίηση της δράσης, για την οποία η Αρχή θα συστήσει Ομάδες Εργασίας ή/και θα απευθυνθεί με ανάθεση έργου σε εξωτερικό συνεργάτη.

- Χορηγεί στους λοιπούς Φορείς Υλοποίησης και Συνδρομής της δράσης τις απαραίτητες εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις και διευκολύνσεις για την απρόσκοπτη υλοποίηση της δράσης.

- Προβαίνει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.), στις απαραίτητες ενέργειες δημοσιότητας, με στόχο την ευρεία διάδοση της δράσης στο κοινό και την πλήρη ενημέρωση των Παροχών και των δικαιούχων πολιτών.

- Συντάσσει τον Οδηγό Υλοποίησης της Δράσης.

- Διαχειρίζεται το Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) της δράσης.

- Ελέγχει τα πακέτα υπηρεσιών που διατίθενται από τους Παρόχους, ως προς τις ελάχιστες προδιαγραφές τους και ως προς τους λοιπούς όρους και τις προϋποθέσεις που τα διέπουν, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παρούσα και στον Οδηγό Υλοποίησης της Δράσης που θα εκδοθεί.

- Εγκρίνει τα πακέτα υπηρεσιών που διατίθενται από τους Παρόχους, μετά τον έλεγχο των ελάχιστων προδιαγραφών τους και των λοιπών όρων και προϋποθέσεων που τα διέπουν.

- Παρακολουθεί τη δράση κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της και μετά το πέρας αυτής, με στόχο την ομαλή και σύννομη υλοποίησή της.

- Προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης της δράσης.

- Εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα της δράσης μετά τη λήξη της.

β) οι Δήμοι, στους οποίους εντάσσονται τα νησιά του Παραρτήματος II, ως Φορείς Υλοποίησης της δράσης:

- Είναι υπεύθυνοι για την πιστοποίηση των δικαιούχων πολιτών, σύμφωνα με τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας και του Οδηγού Υλοποίησης της Δράσης που θα εκδοθεί.

- Εκδίδουν τη Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας για την υπαγωγή των δικαιούχων στη δράση.

- Ενημερώνουν τους δικαιούχους σχετικά με τις λεπτομέρειες της δράσης και διευκολύνουν με κάθε τρόπο τη διαδικασία υλοποίησής της.

- Ενημερώνουν τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με την πορεία υλοποίησης της δράσης και συνεργάζονται μαζί τους για την επίλυση των ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν.

γ) η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), ως Φορέας Συνδρομής της ΓΓΤΤ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Υ.Ψ.Π.Τ.Ε.) στην υλοποίηση της δράσης και ως Φορέας Χρηματοδότησης της δράσης:

- Συστήνει Ομάδες Εργασίας ή/και αναθέτει, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, σε εξωτερικό συνεργάτη, ο οποίος εποπτεύεται από αυτήν, την παραλαβή των δικαιολογητικών πληρωμής από τους Παρόχους, τον έλεγχο και την πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών της δράσης στους δικαιούχους, σύμφωνα με τους επιμέρους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας και του Οδηγού Υλοποίησης της Δράσης που θα εκδοθεί.

- Είναι υπεύθυνη για τη Λογιστική Εκκαθάριση και την Πληρωμή των Παροχών της επιλογής των δικαιούχων.

δ) το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.), ως Φορέας Ελέγχου και Εποπτείας της δράσης:

- Ενημερώνει επαρκώς τους αρμόδιους Δήμους σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης των δικαιούχων, τους επιμέρους όρους, τις προϋποθέσεις καθώς και τις λεπτομέρειες που τη διέπουν.

- Παρέχει στους αρμόδιους Δήμους κάθε απαραίτητη, σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης των δικαιούχων, πληροφορία και προβαίνει στις αναγκαίες για την ορθή εφαρμογή της υποδείξεις.

- Προβαίνει, σε συνεργασία με τη ΓΓΤΤ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Υ.Ψ.Π.Τ.Ε.) στις απαραίτητες ενέργειες δημοσιότητας, με στόχο την ευρεία διάδοση της δράσης στο κοινό και την πλήρη ενημέρωση των Παροχών και των δικαιούχων πολιτών.

- Ελέγχει, μέσω της διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων κατά την υλοποίηση της δράσης αλλά και μετά το πέρας αυτής, τη διαδικασία πιστοποίησης των δικαιούχων από τους αρμόδιους Δήμους.

- Συνεργάζεται με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των ζητημάτων που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά την υλοποίηση της δράσης και μετά τη λήξη αυτής.

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send