logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 4482/2017 - Κατάργηση Σ.Α.Σ.Θ. – Ρύθμιση περιουσιακών στοιχείων και προσωπικού του

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

1. Από την απόκτηση νομικής προσωπικότητας της Ο.Σ.Ε.Θ. σύμφωνα με το άρθρο 1 καταργείται το «Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Σ.Α.Σ.Θ.)». Η Ο.Σ.Ε.Θ. καθίσταται καθολική διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Σ.Α.Σ.Θ..

2. Όλο το προσωπικό που απασχολείται με οποιαδήποτε έννομη σχέση στο Σ.Α.Σ.Θ. μεταφέρεται αυτοδικαίως στην Ο.Σ.Ε.Θ., η οποία υπεισέρχεται στα δικαιώματα και υποχρεώσεις που πηγάζουν από τις αντίστοιχες συμβάσεις και έννομες σχέσεις. Όλο το προσωπικό της Ο.Σ.Ε.Θ., που απασχολείται με οποιαδήποτε έννομη σχέση στο Σ.Α.Σ.Θ υπάγεται στο μισθολογικό καθεστώς του ν. 4354/2015 (Α΄176). Οποιαδήποτε άλλη σύμβαση εργασίας συνεχίζεται με τους όρους που ίσχυαν κατά το χρόνο σύναψής της και μέχρι τη λήξη της. Μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας, σύμφωνα με το άρθρο 10, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίζονται οι θέσεις και τα καθήκοντα του προσωπικού.

3. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Σ.Α.Σ.Θ. μεταβιβάζονται αυτοδικαίως κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην Ο.Σ.Ε.Θ., χωρίς άλλη διατύπωση. Η μεταβίβαση των κινητών και ακινήτων πραγμάτων απαλλάσσεται από κάθε φόρο, συμπεριλαμβανομένου του φόρου εισοδήματος για τυχόν υπεραξία που προκύπτει κατά την ως άνω μεταβίβαση, εισφορά, τέλος, δικαίωμα μεταγραφής.

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send