logo-print

Άρθρο 62 - Νόμος 4484/2017 - Στάθμευση οχημάτων σε χώρους του πολιτιστικού πάρκου «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/08/2017

Υπό κωδικοποίηση
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Η στάθμευση οχημάτων στους χώρους στάθμευσης του υπερτοπικού πολιτιστικού πάρκου του άρθρου πρώτου του ν. 3785/2009 (Α΄ 138) με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο οποίο περιλαμβάνονται και οι απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης που έχουν δεσμευτεί προς εξυπηρέτηση των κτιριακών του εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 960/1979 (Α΄ 194), 1221/1981 (Α΄ 292) και τουπ.δ. 111/2004 (Α΄ 76), όπως ισχύουν, γίνεται με καταβολή αντιτίμου. Στο τμήμα του προηγούμενου εδαφίου δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες στάθμευσης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και που έχουν διατεθεί σύμφωνα με το άρθρο 6 του Παραρτήματος 1 τουν. 3785/2009.

2. Το αντίτιμο για τη στάθμευση στους ως άνω χώρους ορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Α.Ε.» (Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Α.Ε.), η οποία έχει συσταθεί με την παράγραφο 1.1 του άρθρου 3 της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας ειδικού (κοινωφελούς αποκλειστικά) σκοπού με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ», που έχει κυρωθεί με την παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν. 3785/2009. Με όμοια απόφαση ορίζονται το αντίτιμο για τη στάθμευση των οχημάτων του προσωπικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του οποίου οι ανάγκες στάθμευσης δεν καλύπτονται από τις θέσεις που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Παραρτήματος 1 του ν. 3785/2009, και το ύψος του οποίου δεν υπερβαίνει κατά μήνα το ποσό που απαιτείται για την προμήθεια μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι δικαιούχοι του ως άνω μειωμένου αντιτίμου, οι ημέρες και ώρες στάθμευσης των οχημάτων αυτών και λοιπές λεπτομέρειες σχετικές με τη χρήση των χώρων στάθμευσης, λαμβανομένων, πάντως, υπόψη των πραγματικών αναγκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

3. Τα έσοδα από την είσπραξη του αντιτίμου της παραγράφου 2 αποτελούν πόρους της ανώνυμης εταιρείας Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Α.Ε., σύμφωνα με την παράγραφο 2.3 του άρθρου 3 της Σύμβασης Δωρεάς.

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ