logo-print

Άρθρο 8 - Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ. 39804/2812/1.6.2017 - (Άρθρο 8 της Oδηγίας 2014/47/ΕΕ) – Ελεγκτές

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/05/2018

Κωδικοποιημένο
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Το έργο του οδικού τεχνικού ελέγχου ανατίθεται στα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, τα οποία συγκροτούνται και λειτουργούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 του ν. 3446/2006 (Α‘ 49), όπως ισχύει.

2. Κατά την επιλογή οχημάτων για οδικό τεχνικό έλεγχο και τη διεξαγωγή των ελέγχων, οι ελεγκτές αποφεύγουν κάθε διακριτική μεταχείριση λόγω της ιθαγένειας του οδηγού ή λόγω της χώρας στην οποία είναι ταξινομημένο ή έχει τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα.

3. Κατά τη διεξαγωγή του οδικού τεχνικού ελέγχου, ο ελεγκτής δεν πρέπει να βρίσκεται σε σύγκρουση συμφερόντων που θα μπορούσε να επηρεάσει την αμεροληψία ή την αντικειμενικότητα της απόφασής του.

4. Η τυχόν καθοριζόμενη αμοιβή των ελεγκτών δεν πρέπει να συνδέεται άμεσα με τα αποτελέσματα των αρχικών ή διεξοδικότερων οδικών τεχνικών ελέγχων.

5. Διεξοδικότεροι οδικοί τεχνικοί έλεγχοι διενεργούνται από ελεγκτές οι οποίοι πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις ικανοτήτων και κατάρτισης που ορίζονται στην κοινή υπουργική απόφαση ενσωμάτωσης στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2014/45/ΕΕ (άρθρο 13 και παράρτημα IV της Oδηγίας). Επίσης, οι ελεγκτές που διενεργούν ελέγχους σε καθορισμένες εγκαταστάσεις οδικού ελέγχου ή με τη χρήση κινητών μονάδων ελέγχου πρέπει να πληρούν τις προαναφερόμενες απαιτήσεις.

Σημειώσεις επί του νόμου

Για τα παραρτήματα βλέπε ΦΕΚ (σελ. 33184 - 33276)

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ