logo-print

Άρθρο 23 - Προεδρικό Διάταγμα 66/2017 - Προγράμματα Σπουδών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/07/2017

Κωδικοποιημένο
Η Διαμεσολάβηση
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Τα Προγράμματα Σπουδών της ΣΜΥΝ διακρίνονται σε Ειδικότητας και Εξειδίκευσης. Το Πρόγραμμα Σπουδών Ειδικότητας παρακολουθείται από τους Δοκίμους Υπαξιωματικούς πρώτης και δευτέρας τάξης ενώ το Πρόγραμμα Σπουδών Εξειδίκευσης από τους Δόκιμους Υπαξιωματικούς τρίτης τάξης.

2. Τα Προγράμματα Σπουδών Ειδικότητας/Εξειδίκευσης περιλαμβάνουν την ακαδημαϊκή, στρατιωτική και ναυτική εκπαίδευση, καθώς και την πρακτική εκπαίδευση/τεχνική κατάρτιση όπως ορίζονται στο άρθρο 4 του παρόντος Οργανισμού. Το περιεχόμενο των Προγραμμάτων Σπουδών Ειδικότητας / Εξειδίκευσης προσδιορίζονται με απόφαση του Ε.Σ. της ΣΜΥΝ και εγκρίνεται από την αρμόδια Διεύθυνση εκπαίδευσης του ΓΕΝ στο πλαίσιο των γνωστικών αντικειμένων του άρθρου 8.

3. Το Πρόγραμμα Σπουδών διακρίνεται στο γενικό (Α’ εξάμηνο), στο ανά ειδικότητα (Β’, Γ’ και Δ’ εξάμηνο), και στο ανά εξειδίκευση (Ε’ και ΣΤ’ εξάμηνο) μέρος και περιέχει:

α. τους τίτλους και το περιεχόμενο των μαθημάτων και των αντικειμένων ναυτικής, στρατιωτικής εκπαίδευσης και πρακτικής εκπαίδευσης,

β. την κατανομή των ωρών διδασκαλίας ανά μάθημα και αντικείμενο ναυτικής, στρατιωτικής και πρακτικής εκπαίδευσης,

γ. τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και των αντικειμένων ναυτικής, στρατιωτικής και πρακτικής εκπαιδεύσεως / τεχνικής κατάρτισης για τον υπολογισμό του βαθμού του Δοκίμου Υπαξιωματικού για κάθε εξάμηνο και έτος σπουδών του στη ΣΜΥΝ.

δ. την κατανομή των μαθημάτων σε εξάμηνα σπουδών βάσει της χρονικής αλληλουχίας ή αλληλεξάρτησής τους.

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ