logo-print

Άρθρο 35 - Προεδρικό Διάταγμα 66/2017 - Εισαγωγή στη ΣΜΥΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/07/2017

Κωδικοποιημένο
Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η εισαγωγή στη ΣMYN γίνεται μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων που διεξάγονται με μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κάθε ακαδημαϊκό έτος, κατά την κείμενη νομοθεσία.

2. Βασική και αναγκαία προϋπόθεση για την επιλογή από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή, αποτελεί και η επιτυχία σε προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την υγειονομική εξέταση, την ψυχομετρική δοκιμασία και την αθλητική δοκιμασία. Οι εξετάσεις αυτές αφορούν τόσο τους αποκλειστικούς υποψήφιους της ΣΜΥΝ όσο και τους κοινούς υποψήφιους των άλλων Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., που δηλώνουν συμμετοχή και στη ΣΜΥΝ. Οι εξετάσεις αυτές δύναται να γίνονται με μέριμνα της Σχολής και όπως προβλέπεται στον παρόντα Οργανισμό.

3. Εκτός από τους υποψήφιους που αποκλείονται λόγω ελλιπών δικαιολογητικών, ακαταλληλότητας από την Ανώτατη Ναυτική Υγειονομική Επιτροπή (Α.Ν.Υ.Ε.), αποτυχίας σε αθλητική δοκιμασία καθώς και σε ψυχομετρική δοκιμασία, αποκλείονται επίσης οι υποψήφιοι/ες που δεν προσέρχονται τις ημέρες και ώρες που ορίστηκαν για να υποβληθούν στην υγειονομική εξέταση, αθλητική και ψυχομετρική δοκιμασία, είτε λόγω ασθένειας είτε για οποιαδήποτε άλλη αιτία ή τις διακόπτουν για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Αυτοί δεν μπορούν να εξετασθούν ή να δοκιμασθούν ιδιαίτερα, εκτός μόνο εάν η ομαδική εξέταση ή δοκιμασία εκτελεσθεί ή επαναληφθεί άλλη μέρα, για άλλη ομάδα ή το σύνολο των υποψηφίων και αυτό μόνον υπό την προϋπόθεση, ότι θα εγκριθεί προηγουμένως από τον πρόεδρο της επιτροπής του άρθρου 39. Ειδικότερα κατά την διαδικασία της αθλητικής δοκιμασίας υποψήφιος ο οποίος τραυματίζεται, δύναται να επανεξεταστεί το αργότερο μέχρι του πέρατος των αθλητικών δοκιμασιών του συνόλου των υποψηφίων που εξετάζονται από την Σχολή και υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί προηγουμένως από τον Διοικητή. Λοιπές λεπτομέρειες είναι δυνατόν να καθορίζονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ