logo-print

Άρθρο 37 - Προεδρικό Διάταγμα 66/2017 - Προσόντα Υποψηφίων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/07/2017

Κωδικοποιημένο
Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

1. Τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων είναι τα παρακάτω:

α. Να έχουν ελληνική ιθαγένεια και να είναι γραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων ή σε Δημοτολόγιο Δήμου ή Κοινότητας του Κράτους. Γίνονται δεκτοί, επιπλέον, υποψήφιοι ομογενείς της αλλοδαπής, οι οποίοι αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια από την εισαγωγή τους στα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, σύμφωνα με τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.

β. Να έχουν συμπληρώσει ή να συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις.

γ. Να μην διώκονται για εγκλήματα ή αδικήματα που συνεπάγονται τις παρεπόμενες ποινές των άρθρων 59 έως 65 του Ποινικού Κώδικα.

δ. Να μην έχουν καταδικασθεί σε κάθειρξη για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ή σε φυλάκιση για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδορκία, ανυποταξία, λιποταξία, για παράβαση των Νόμων περί προστασίας της χώρας, του πολιτεύματος και της ελευθερίας των πολιτών, προσβολή της Σημαίας ή του στρατού, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τις αρχαιότητες και της νομοθεσίας περί τρομοκρατίας καθώς και να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή να διώκονται για κάποιο από τα εγκλήματα αυτά εφόσον οι υποθέσεις εκκρεμούν.

ε. Να μην εκκρεμεί εναντίον τους ποινική δίωξη για αδίκημα, για το οποίο προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα ποινή φυλακίσεως ή ανώτερη.

στ. Να μην έχουν εκπέσει του βαθμού τους, αποβληθεί ή απολυθεί στο παρελθόν από καμία Στρατιωτική Σχολή (Α.Σ.Ε.Ι.-Α.Σ.Σ.Υ.).

ζ. Να μην έχουν καταδικαστεί σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

η. Να μην ανήκουν σε θρησκευτικά δόγματα ή αιρέσεις, οι δοξασίες των οποίων παρεμποδίζουν την εκτέλεση των στρατιωτικών τους καθηκόντων.

θ. Να είναι σωματικά και πνευματικά υγιείς σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις «περί κρίσεως της σωματικής ικανότητας των κατατασσόμενων στο Στράτευμα κ.λπ.».

ι. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών, που να επιτρέπει τη συμμετοχή τους στο σύστημα επιλογής για την εισαγωγή τους σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η αναγραφόμενη διαγωγή να είναι τουλάχιστον «ΚΟΣΜΙΑ».

2. Το κώλυμα των περιπτώσεων 1γ,1δ και 1ε της προηγούμενης παραγράφου αίρεται όταν εκδοθεί αμετάκλητο αθωωτικό βούλευμα ή αμετάκλητη αθωωτική απόφαση. 

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023
send