logo-print

Άρθρο 54 - Προεδρικό Διάταγμα 1/2017 - Πειθαρχικές Διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

17/01/2017

Κωδικοποιημένο
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

1. Στο προσωπικό που υπηρετεί στην Ε.Υ.Π. επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές με την ακόλουθη διάκριση:

α) Στο πολιτικό προσωπικό οι ποινές που προβλέπονται από τις ισχύουσες για την Ε.Υ.Π. διατάξεις.

β) Στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε. Δ.), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.) και του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), οι ποινές που προβλέπονται από τη νομοθεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.) ή του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) αντίστοιχα.

2. Ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. έχει πειθαρχική εξουσία:

α) Γενικού Γραμματέα υπουργείου για το πολιτικό προσωπικό.

β) Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.), Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.) και του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) αντίστοιχα.

3. Πειθαρχικός έλεγχος για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) ασκείται όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, μετά από σχετική πρόταση του Διοικητή της Ε.Υ.Π.

4. Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων, οι Προϊστάμενοι των Αυτοτελών Τμημάτων και οι Διοικητές των Περιφερειακών Μονάδων της Ε.Υ.Π. έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν στο πολιτικό προσωπικό που υπάγεται σ" αυτούς, μέχρι την πειθαρχική ποινή της επίπληξης.

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο