logo-print

Άρθρο 3 - Υπουργική Απόφαση Α4β/Γ.Π./οικ.63439/18.8.2017 - Φάκελος συμμετοχής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/08/2017

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

1. Για τη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης, ο ενδιαφερόμενος φορέας υποβάλλει στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας σφραγισμένο φάκελο συμμετοχής, ο οποίος περιλαμβάνει:

α. Σφραγισμένο υποφάκελο δικαιολογητικών συμμετοχής.

β. Σφραγισμένο υποφάκελο πρότασης για τη λειτουργία Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

2. Ο υποφάκελος δικαιολογητικών περιλαμβάνει:

α. Αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία αξιολόγησης.

β. Προκειμένου για νομικό πρόσωπο, έγγραφα νομιμοποίησης, όπως αυτά θα ορίζονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

γ. Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου και υπεύθυνη δήλωση περί μη δίωξης για κακουργήματα, για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, για κάποιο από τα αδικήματα του αρ. 8 παρ. 5 ν. 3528/2007, του νόμου περί ναρκωτικών, της δωροδοκίας και της διαφθοράς σύμφωνα και με το ν. 3560/2007 ως εκάστοτε ισχύει, της δόλιας χρεωκοπίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σύμφωνα με την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, για τα φυσικά πρόσωπα ή τους νόμιμους εκπροσώπους και τους διαχειριστές.

δ. Υπεύθυνη δήλωση ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι ή διαχειριστές των νομικών προσώπων δεν είναι γιατροί ή ψυχολόγοι κλάδου Ε.Σ.Υ. ή επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έχουν δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα.

ε. Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης, μη κατάθεσης αίτησης πτώχευσης, μη κατάθεσης αίτησης για συνδιαλλαγή-εξυγίανση, μη κατάθεσης αίτησης για λύση και μη λύσης του νομικού προσώπου, εφόσον πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

στ. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα κατά την ισχύουσα νομοθεσία.

ζ. Παραστατικό εκπροσώπησης, στην περίπτωση που ο υποψήφιος φορέας επιθυμεί να συμμετέχει στη διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων των συμμετοχών με αντιπρόσωπο του και όχι με το νόμιμο εκπρόσωπο.

Συμμετοχές οι οποίες δεν περιλαμβάνουν κάποιο από τα παραπάνω απορρίπτονται τυπικά κατά τον έλεγχο των στοιχείων του υποφακέλου δικαιολογητικών και τυχόν προσφυγές δεν γίνονται αποδεκτές, ακόμα και αν ο συμμετέχων με την προσφυγή του υποβάλει εκ των υστέρων τα εν λόγω δικαιολογητικά.

3. Ο υποφάκελος πρότασης για τη λειτουργία Μονάδας Ψυχικής Υγείας περιλαμβάνει κατ' ελάχιστον:

α. Προκειμένου για νομικό πρόσωπο, χαρακτηριστικά (προφίλ) και ιστορικό δράσεων του φορέα, που εστιάζει στις κοινωφελείς και εθελοντικές δράσεις του φορέα για την υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων, και ιδιαίτερα στις δράσεις ψυχικής υγείας. Προκειμένου για φυσικό πρόσωπο, αντίστοιχο αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

β. Βιογραφικό σημείωμα και άδεια άσκησης επαγγέλματος του προσώπου που πρόκειται να οριστεί Επιστημονικά Υπεύθυνος της προτεινόμενης μονάδας, συνοδευόμενο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος ορίζεται από τις ειδικότητες που απαρτίζουν την πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα, σύμφωνα με την περίπτωση γ του άρθρου 4 της παρούσας.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος πρέπει να διαθέτει τεκμηριωμένη εμπειρία τουλάχιστον δύο (2) χρόνων στην διεύθυνση εξωνοσοκομειακών Μονάδων Ψυχικής Υγείας ή Μονάδων και Προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επαγγελματικής επανένταξης, ή τουλάχιστον πενταετή εργασιακή εμπειρία σε ανάλογες μονάδες.

Ειδικά στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος πρέπει να είναι ψυχίατρος ή παιδοψυχίατρος, και στα Κέντρα Ημέρας (ΚΜΨΥ) ψυχίατρος ή παιδοψυχίατρος ή ψυχολόγος με ειδίκευση στην κλινική ψυχολογία.

Και στις δύο περιπτώσεις, απαιτείται τριετής εργασιακή εμπειρία σε Κινητή Μονάδα ή Κέντρο Ημέρας, ή πενταετής τουλάχιστον κλινική εμπειρία σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας ή σε συναφείς κοινοτικές (μη - ιδρυματικές) Μονάδες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και του εξωτερικού.

γ. Τη σύνθεση της πολυκλαδικής θεραπευτικής ομάδας (αριθμός ανά ειδικότητα).

Σε περίπτωση που ο φορέας υποβάλει επιπλέον βιογραφικά σημειώματα και άδειες άσκησης επαγγέλματος των βασικών μελών της πολυκλαδικής θεραπευτικής ομάδας όπως εξειδικεύονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και βιογραφικό σημείωμα του διοικητικού υπαλλήλου, συνοδευόμενα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, αυτά συνεκτιμώνται κατά την αξιολόγηση.

Το 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού οφείλει να έχει αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 6 μηνών σε εξωνοσοκομειακές Μονάδες Ψυχικής Υγείας ή Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, ή σε συναφείς κοινοτικές (μη- ιδρυματικές) Μονάδες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και του εξωτερικού.

δ. Τη μεθοδολογία επίτευξης των στόχων και το σχέδιο δράσης της Μονάδας Ψυχικής Υγείας (πρόγραμμα λειτουργίας, δραστηριότητες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης κ.λπ.), με βάση τα αναφερόμενα στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ε. Τον τρόπο λειτουργικής διασύνδεσης με τις ήδη λειτουργούσες Μονάδες Ψυχικής υγείας και τις λοιπές κοινωνικές υπηρεσίες του Τομέα Ψυχικής Υγείας στον οποίο ανήκει η μονάδα.

στ. Υπεύθυνη δήλωση του φορέα στην οποία θα αναφέρεται ότι η μονάδα θα λειτουργήσει μέσα στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια, όπως προσδιορίζονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

4. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εξειδικεύει με σαφήνεια το περιεχόμενο του φακέλου συμμετοχής.

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ