logo-print

Άρθρο 8 - Υπουργική Απόφαση Α4β/Γ.Π./οικ.63439/18.8.2017 - Χορήγηση άδειας λειτουργίας Μονάδας Ψυχικής Υγείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/08/2017

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30

1. Εντός δύο μηνών από την χορήγηση της άδειας ίδρυσης, ο φορέας οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την χορήγηση άδειας λειτουργίας σύμφωνα με το άρθρο 9 της παρούσας.

Εντός δέκα (10) ημερών από τη χορήγηση θετικής γνωμοδότησης για τις κτηριακές και λοιπές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό σύμφωνα με το άρθρο 9 της παρούσας, ο ενδιαφερόμενος φορέας οφείλει να καταθέσει αίτηση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, η οποία διενεργεί τον έλεγχο αυτών.

2. Στις περιπτώσεις που εντός έτους δεν έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 9 δικαιολογητικά, ο φορέας καλείται να αιτιολογήσει την σημειωθείσα καθυστέρηση και να ολοκληρώσει την προβλεφθείσα διαδικασία εντός διμήνου. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Υπουργός Υγείας μετά από εισήγηση της ως άνω Διεύθυνσης προβαίνει σε τροποποίηση της απόφασης έγκρισης σκοπιμότητας της παραγράφου 1 του άρθρου 6 και σε ανάκληση της άδειας ίδρυσης, και η ανάπτυξη της μονάδας ανατίθεται στους επόμενους επιλαχόντες φορείς της προηγηθείσας διαδικασίας αξιολόγησης κατά τη σειρά κατάταξής τους ή, στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, προβαίνει στην διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος σύμφωνα με το Κεφάλαιο Α. Η μονάδα δεν διακόπτει τη λειτουργία της, εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης άδειας ίδρυσης σε νέο φορέα.

3. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών και των κτηριακών εγκαταστάσεων ως κατωτέρω από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, ο Υπουργός Υγείας εκδίδει την άδεια λειτουργίας της Μονάδας Ψυχικής Υγείας, στην οποία αναγράφονται ρητώς:

α. Ο ακριβής ορισμός της Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

β. Οι συγκεκριμένοι στόχοι της μονάδας, όπως αυτοί καθορίζονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, την Απόφαση Έγκρισης Σκοπιμότητας της παραγράφου 1 του άρθρου 6 και την υποβληθείσα πρόταση.

γ. Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Ψυχικής Υγείας και η σύνθεση και ο αριθμός του προσωπικού.

δ. Ο αριθμός των ωφελούμενων που εξυπηρετεί η Μονάδα Ψυχικής Υγείας ή ο πληθυσμός-στόχος για τα Κέντρα Ημέρας, η έδρα και η περιοχή ευθύνης.

ε. Οι πηγές χρηματοδότησης της μονάδας.

4. Έγκριση μεταβολών στην άδεια λειτουργίας των μονάδων που αφορούν στον αριθμό του προσωπικού και το εύρος των υπηρεσιών και επιφέρουν πρόσθετη δαπάνη ή που αφορούν στο είδος της μονάδας, προϋποθέτουν υποβολή τεκμηριωμένης έκθεσης από τον φορέα στην αρμόδια διεύθυνση, στην οποία λαμβάνονται υπόψη τα κριτήρια της παρ. 2 του άρθρου 1, η δαπάνη που επιφέρουν οι μεταβολές και οι διαθέσιμοι πόροι. Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας κάθε τρίμηνο προβαίνει σε αξιολόγηση των αιτημάτων που έχουν επαρκή πρόταση και τεκμηρίωση και εισηγείται στον Υπουργό σχετικά με την έγκριση ή μη των μεταβολών

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προσωπικές Εταιρείες
send