logo-print

Άρθρο 1 - Προεδρικό Διάταγμα 94/2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/09/2017

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

1. Ο τίτλος του άρθρου 38 του π.δ 174/1983 (Α΄ 68), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται από τον τίτλο «Συσσίτιο-Διαμονή». Οι παράγραφοι 1 και 2 του ίδιου άρθρου αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«1. Το συσσίτιο παρέχεται υποχρεωτικά στους Δόκιμους Πυροσβέστες και τους πρωτοετείς Δόκιμους Ανθυποπυραγούς, περιλαμβάνει πρωινό, γεύμα και δείπνο και η δαπάνη του βαρύνει τους ίδιους.

2. Οι Δόκιμοι Πυροσβέστες και οι πρωτοετείς Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί, κατά τη διάρκεια της θεωρητικής τους εκπαίδευσης, διαμένουν και σιτίζονται εντός της οικείας Σχολής».

2. Η παράγραφος 3 του άρθρου 38 του π.δ. 174/1983 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται και η παράγραφος 4 αναριθμείται σε παράγραφο 3.

3. Η παράγραφος 2 του άρθρου 41 του π.δ. 174/1983, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται και οι παράγραφοι 3 και 4 αναριθμούνται σε παραγράφους 2 και 3 αντίστοιχα.

4. Το εδάφιο β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 50 του π.δ. 174/1983, αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Στα Παραρτήματα της Σχολής που λειτουργούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την υγειονομική υπηρεσία εκτελεί ο γιατρός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης, όπου λειτουργεί το Παράρτημα και αν δεν υπάρχει, Υγειονομικοί Αξιωματικοί της πλησιέστερης Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος».

5. Η παράγραφος 4 του άρθρου 146 του π.δ. 174/1983, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται.

6. Ο τίτλος του κεφαλαίου Γ΄ του π.δ 174/1983, αντικαθίσταται από τον τίτλο «Πρακτική Άσκηση-Εκπαιδευτικές Επισκέψεις- Ψυχαγωγία».

7. Μετά το άρθρο 146 του π.δ. 174/1983, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προστίθεται άρθρο 146Α με τίτλο «Πρακτική Άσκηση» ως ακολούθως:

«1. Οι πρωτοετείς, δευτεροετείς και τριτοετείς Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί, κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία αποφοίτησης των τεταρτοετών και μέχρι την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου, διατίθενται με διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για πρακτική άσκηση σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες (πλην Αεροδρομίων και Λιμένων) της Αττικής. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους και εφόσον το επιβάλλουν υπηρεσιακές ανάγκες οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί οποιουδήποτε έτους φοίτησης, δύναται, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησής τους, να διατίθενται σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής για εκτέλεση μάχιμης υπηρεσίας.

2. Οι πρωτοετείς και δευτεροετείς Δόκιμοι Πυροσβέστες, κατά το χρονικό διάστημα από τη λήξη της εξεταστικής περιόδου του εαρινού εξαμήνου και μέχρι την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου, διατίθενται με διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για πρακτική άσκηση σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες (πλην Αεροδρομίων και Λιμένων) σε όλη την Επικράτεια, με βάση τη δήλωση επιθυμίας τους, χωρίς να δικαιούνται εκτός έδρας αποζημίωση. Για την πρακτική άσκηση των Δοκίμων Πυροσβεστών θα λειτουργούν Παραρτήματα της Σχολής Πυροσβεστών στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, όπου θα διατεθούν. Με ευθύνη των Διοικητών των Παραρτημάτων, θα ορίζεται εκπαιδευτής Αξιωματικός ή Πυρονόμος με τον αναπληρωτή αυτού, για να ελέγχει την πορεία της πρακτικής άσκησης, να επιλύει τυχόν ζητήματα που αναφύονται και να αξιολογεί τον Δόκιμο σε έντυπο αξιολόγησης. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, οι Δόκιμοι Πυροσβέστες που φοιτούν στο Γ, Δ΄ και Ε΄ εξάμηνο σπουδών και εφόσον το επιβάλλουν υπηρεσιακές ανάγκες, δύναται, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησής τους, να διατίθενται στις Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν του τόπου όπου λειτουργεί η Σχολή για εκτέλεση μάχιμης υπηρεσίας.

Κατά το Ε΄ εξάμηνο σπουδών, οι Δόκιμοι Πυροσβέστες δύναται να πραγματοποιούν πρακτική εκπαίδευση σε αντικείμενα πυροσβεστικού ενδιαφέροντος σε Υπηρεσίες της Αττικής, καθώς και πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις της Σχολής Επιμόρφωσης εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Κατά τη διάρκεια της ως άνω πρακτικής εκπαίδευσης, θα μπορούν να διαμένουν σε εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό».

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ